Kino Svět Louny:

11. 10., 17.30 hodin
Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace, dokument
Uprostřed dvoutisícové vesničky Drnovice nedaleko jihomoravského Vyškova stojí fotbalový stadion pro osm tisíc diváků. Je to pyramida zaniklé fotbalové civilizace, jíž kdysi vládla slavná jména Karla Brücknera či Radka Druláka. Vzestup a pád drnovického fotbalového klubu je typický pro český fotbal, politiku a podnikání 90. let - jsou za ním nejen krásné góly, ale taky tajemní sponzoři, korupce či doping. Pojďme se společně vydat do dob, kdy topné oleje od benzínu ještě nerozeznali ani nejvyšší ministerští úředníci a kdy čeští fotbalisté hráli o evropský titul.

12. – 13. 10., 17.30 a 20.00 hodin
Expendables - Postradatelní, akční
Skupina žoldáků se vydává na nebezpečnou misi do Jižní Afriky, jejímž cílem je svržení nelítostného diktátora. Nedlouho po zahájení si ovšem začnou uvědomovat, že věci nejsou tím, čím se zdají být. Zjistí, že se ocitli v pasti, která je všechny může stát život. Začíná nelítostný boj, na jehož konci může být jen jeden vítěz. Elektrizující akční thriller, s nímž se na plátna vrací Sylvester Stallone v žánru, který ho proslavil.

Kino Postoloprty:

11. 10., 19.00 hodin
Dostaň ho tam, komedie
Dostat do 72 hodin věčně opilého a zfetovaného rockového hudebníka z Londýna do Los Angeles, aby zahrál na koncertě, který má oživit jeho zašlou slávu, je zatraceně nevděčný úkol. Přesvědčí se o tom i hlavní hrdina americké satirické komedie Dostaň ho tam režiséra Nicholase Stollera. Snaživý zaměstnanec jednoho hudebního vydavatelství Aaron Green (Jonah Hill) dostane nápad, jak oživit prosperitu upadajícího podniku. Přesvědčí svého šéfa (Sean „Diddy“ Combs), aby ve slavném klubu v Los Angeles uspořádali vzpomínkový koncert svého oblíbence, britského excentrického rockera Alduse Snowa (Russell Brand). Jenže Snow se zrovna nachází v kritické životní fázi a strach z konce umělecké kariéry zahání drogami, alkoholem a jednorázovými „bokovkami“. Ze zdánlivě jednoduchého úkolu se stane noční můra.

Kino Podbořany:

12. 10., 19.30
Solomone Kane, akční
Kapitán Solomon Kane je mimořádně výkonný zabiják 16. století. Vyzbrojen pistolemi, mačetami a rapíry on i jeho muži hájí čest anglického království a ukájí krvelačnou žízeň v bojích na všech kontinentech. Setkáváme se s ním ve chvíli, kdy si klestí krvavou cestu hordami protivníků v exotickém městě v severní Africe. Když se ale se svými kumpány rozhodne dobýt tajemný hrad, nabere jejich cesta nečekaný obrat. Jeho muži jsou jeden po druhém zlikvidováni démonickými příšerami, až zůstane sám Kane. Stojí tváří v tvář nohsledovi samotného Ďábla, Kaneovi se sice povede z jeho spárů uniknout, je mu ale více než jasné, že se zachrání pouze tehdy, když se zřekne násilí a zbytek života zasvětí klidu a míru. Brzy je ale vystaven těžké zkoušce.

Zdroj:www.programy.sms.cz