KINO SVĚT LOUNY

28. – 29. 2., 17:30 hodin:
Signál
Poklidnou idylu rázovité vesničky, která je tak trochu odříznutá od světa, nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája a Filos. Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Vesnice se rychle stává bitevním polem a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Je ovšem otázkou, zda Filos s Kájou budou schopni naplnit očekávání, do nich vkládaná. Možná totiž nejsou tím, za co se vydávají…

28. 2., 20:00 hodin:
Tohle je válka
Dva špičkoví agenti CIA, Tuck a FDR, jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny – Lauren Scottová. Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA.

29. 2., 20:00 hodin:
Jeden musí z kola ven
Klasika, která změnila špionážní thriller.
V britské tajné službě máme zrádce. Přímo v nejvyšších patrech. Tak začíná thriller na motivy stejnojmenné knihy z pera mistra špionážní literatury 20. století Johna le Carrého. Píše se rok 1973 a britská tajná služba MI6 se pokouší ve svém středu nalézt sovětského špiona a udržet Spojené království v bezpečí. K odhalení „krtka“ je povolán z předčasného důchodu George Smiley. Seznam podezřelých ze zrady je zúžen na čtyři a Smiley má jediný úkol – označit, kdo z nich kompromituje britskou tajnou službu. Je to ambiciózní Percy Alleline, jemuž přidělili krycí jméno Švec; zdvořile sebevědomý Bill Haydon, přezdívaný Krejčí; statečný Roy Bland, zvaný Voják; pokuřující Toby Esterhase vystupující pod jménem Chudák; nebo samotný Smiley, zapsaný jako Žebrák?

KINO PODBOŘANY

28. 2., 19:30 hodin:
Poupata
Film Poupata postihuje svět zoufalých sociálních vztahů a charakterů, toužících se vymanit z osudově daného prostředí a uskutečnit svůj sen o normálním životě. Nevyhnutelná krutost, s jakou se příběhy všech postav prolínají, připomíná v mnohém britská sociální dramata devadesátých let, včetně černého humoru, který jednotlivé situace jaksi bezostyšně doprovází.

DIGITÁLNÍ KINO ŽATEC

29. 2., 17:30 hodin:
Mupeti
Žabák Kermit, slečna Piggy a další chlupaté a střapaté loutky se vracejí na plátna kin. Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym a Mary z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana, který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím:

29. 2., 20:00 hodin:
Tohle je válka