KINO SVĚT LOUNY

13. - 15. 8., 17.30 hodin,
17. - 18. 8., 22.00 hodin:
Temný rytíř povstal (akční, USA / VB)
Legenda končí. Je to už šest let, co Temný rytíř zmizel do noci, proměniv se z hrdiny v uprchlíka. Pokračování osudů Batmana. Režie Christopher Nolan. Herci: Christian Bale, Gary Oldman a další.

13. 14. 8., 20.00 hodin:
Bourneův odkaz (akční, USA)
Nikdy nebyl jen jeden. Agent bez paměti Jason Bourne nebojoval s tajnými službami sám. Byl tu ještě jeden muž s vražednými instinkty, o němž však on neměl ani tušení. Příběh elitního zabijáka Aarona Crosse, jehož příběh se odehrává paralelně s dějem předchozího dílu Agent bez minulosti. Režie Tony Gilroy.

15. 8., 20.00 hodin:
Divoká stvoření jižních krajin (drama, USA)
V zapomenuté komunitě, která sídlí v bažinatém kraji u mrtvého ramene řeky, odděleném od zbytku světa rozsáhlou ochrannou hrází, žije šestiletá Hushpuppy. Maminku už dávno nemá a její milovaný otec Wink je divoch, který je neustále mimo domov, a tak je osamělá Hushpuppy odkázaná na společnost polodivé zvěře. Vnímá přírodu jako křehké spletivo živoucích, dýchajících věcí, v němž celý vesmír závisí na tom, aby do sebe všechno dokonale zapadalo. Režie Benh Zeitlin. Herci: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry a další.

16. - 19. 8., 15.00 hodin:
Doba ledová 4: Země v pohybu (animovaný rodinný, USA)
Nejoblíbenější zvířecí partička na světě je konečně zpět! Přijďte se podívat na další osudy kreslených hrdinů.

16. - 22. 8., 17.30 hodin:
Rebelka (akční animovaný, USA)
Od pradávných dob se v drsném a tajemstvím opředeném Skotsku vyprávějí legendy o velkolepých bitvách a hrdinských skutcích. Jednou takovou legendou je i příběh odvážné princezny Meridy, která se vzepře tradici a vezme svůj osud do vlastních rukou.

16. - 21. 8., 20.00 hodin:
Total Recall (akční, USA | KAN)
Je to skutečnost nebo rekall? Akční thriller o realitě a vzpomínkách opět inspirovaný známou povídkou "We Can Remember It For You Wholesale" od Philipa K. Dicka. Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid krásnou manželku, kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života - skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Herci: Kate Beckinsaleová, Bryan Cranston a další.

KINO DOMOUŠICE

17. 8., 19.00 hodin:
Lorax (animovaný, USA)
Co je to za svět, ve kterém už není ani kousek živé přírody, ptáte se? Je to městečko, v němž žije dvanáctiletý Ted. Všechno je tu náramně umělé, včetně zvířat, kytek a stromů, u kterých si můžete dálkovým ovladačem nastavit jarní, letní, podzimní, zimní a disco variantu. Komu by se chtělo ven, za vysokou a neprodyšně uzavřenou hradbu města, na jejíž neprůchodnost dohlížejí gorily místního vládce, pana O´Hareho? Zdejší lidé si na to zvykli a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda.

LETNÍ KINO KRYRY

17. 8., 21.30 hodin:
Bitevní loď (akční, USA)
Bitva o Zemi začne na moři. Hopper nikdy nechtěl sloužit u válečného námořnictva jako jeho starší bratr. Kvůli velkému průšvihu ale musel. Nechtělo se mu ani požádat o ruku své holky jejího otce, shodou nešťastných náhod svého nejvyššího velitele. Bude muset. Nikdy také nechtěl bojovat proti mimozemské invazi. I k tomu ho okolnosti donutí. Pokud ne, všichni končíme. Režie Peter Berg. Herci: Taylor Kitsch, Alexander Skarsgĺrd a další.

LETNÍ KINO ŽATEC

16. 8., 21.00 hodin:
Madagaskar 3 (animovaný, USA)
Hrdinové Madagaskaru se vracejí. A budou trojrozměrní. Aby se dostali domů, byli ochotní hodně riskovat. Například letěli v letadle řízeném tučňáky. Přesto hrdinové Madagaskaru dosud do pelíšků v newyorské zoo nedorazili. Dobrá zpráva je, že díky fenomenálnímu úspěchu předchozích dílů dostali v kinech třetí pokus, ovšem zda to tentokrát vyjde, zůstává ve hvězdách. Po panenském ostrově Madagaskaru a širých afrických pláních si budou klestit cestičku k domovu džunglí evropských velkoměst. Herci: Jason Biggs, Alyson Hanniganová, Chris Klein a další.

17. 8., 21.00 hodin:
Rebelka (akční animovaný, USA)