KINO SVĚT LOUNY

16. 10., 20.00 hodin:
Looper
(akční, USA / Čína)
Přece se nepopravím! Loopeři jsou nájemní zabijáci, kteří pracují pro zločineckou organizaci. Jejich úkol je tradiční: osoby, které jsou pro sdružení nějakým způsobem nepohodlné, zastřelí a zbaví se těla. Režie Rian Johnson. Herci Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis a další.

16. 17. 10., 17.30 hodin:
Ve stínu
(drama, krimi, ČR, SR, Pol)
V bývalém Československu 50. let se odehrává napínavý kriminální příběh, který ve svém důsledku zasáhne do osobních osudů aktérů i jejich blízkých. Kapitán Hakl vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovo vyšetřování major Zenke, policejní specialista z NDR, pod jehož vedením se vyšetřování ubírá jiným směrem, než Haklovi napovídá instinkt zkušeného kriminalisty. Na vlastní pěst pokračuje ve vyšetřování. Může jediný spravedlivý obstát v boji s dobře propojenou sítí komunistické policie?

17. 10., 20 a 22.00 hodin:
Led Zeppelin live in London 2007
(hudební pořad)
Projekce koncertu slavné kapely.

18. 28. 10., 17.30 hodin:
Astérix a Obélix ve službách jejího veličenstva
(anim., dobr., Fra, Špa, Ita, Maď)
Pod vedením Julia Caesara napadly proslulé římské legie Británii. Jedné malé vesničce se však daří statečně odolávat, ale každým dnem je slabší a slabší. Britská královna proto vyslala svého věrného důstojníka Anticlimaxe, aby vyhledal pomoc u Galů v druhé malinké vesničce ve Francii, vyhlášené svým důmyslným bojem proti Římanům.

18. 21. 10., 20.00 hodin:
Paranormal Activity 4
(horor, USA)
Paranormální jevy nás nepřestávají fascinovat. I proto se do kin vrací hororová série, ze které se během pár let stal fenomén. Přestože tvůrci stále používají tolik oblíbenou „hru" se záběry z průmyslových a domácích videokamer, diváci se jí dosud nenabažili a dál se dobrovolně nechávají vyděsit k smrti. Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí.

19. 21. 10., 15.00 hodin:
Hotel Transylvánie
(animovaný, 3D, USA)
Kam jezdí strašidla slavit narozeniny? Málokdo o Drákulovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí.

19. 20. 10., 22.00 hodin:
Resident Evil: Odveta
(akční, Něm / Kan)
Největší bitva začíná. Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi, mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě Alice , se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Režie Paul W.S. Anderson. Herci: Milla Jovovich, Sienna Guillory a další.

KINO PODBOŘANY

16. 10., 19.30 hodin:
Vrtěti ženou
(romantická komedie, VB, Fra, Něm, Luc)
Pravdivý příběh o vzniku vibrátoru. Příběh mladého lékaře Mortimera Granvilleho se odehrává ve viktoriánské Anglii. Pokrokovému Mortimerovi vadí, že většina nemocnic ignoruje nejnovější lékařské teorie a výzkumy a nadále léčí pacienty pomocí pijavic a pouštěním žilou. Když ho vyhodí z posledního místa, skončí jako zaměstnanec Dr. Roberta Dalrympleyho, který se specializuje na léčbu žen trpících „hysterií". Společně sestrojí důmyslný nástroj, který ženám podivuhodně rychle a efektivně umožňuje dosáhnout vytoužené úlevy a klidu…

19. 10., 19.30 hodin:
Méďa
(komedie USA)
Plyšový medvěd může být skvělý společník, když je vám pět. Když je vám pětatřicet, je to spíš diagnóza. Jenže když ten plyšák mluví, pije jako duha, užívá lehké drogy a ještě lehčí holky, může se z něj vyklubat hlavní hrdina jedné z nejoriginálnějších komedií, jaká za posledních pár let vznikla.

DIGITÁLNÍ KINO ŽATEC
(v budově divadla):

17. 10., 17.30 hodin:
Hotel Transylvánie
(animovaný, 3D, USA)
Více viz kino Svět Louny.

17. 10., 20.00 hodin:
The Words
(romantické drama USA)
Je víc než jeden způsob jak někomu vzít život. Některé příběhy končí, když odejdete z kina. Ostatní s vámi zůstávají, stávají se předmětem přemítání, diskuzí, dokonce i argumentů přetrvávajících po následující dny a týdny. Skvělé příběhy mají tuto trvající energii a obecenstvo brzy zjistí, že film za chvíli možná skončí. Slova přetrvají.

19. 10., 17.30 hodin:
Astérix a Obélix ve službách jejího veličenstva
Více viz kino Svět Louny.

19. 10., 20.00 hodin:
Svatá čtveřice
(romantická komedie, ČR)
Nudíte se v posteli? Inspiraci můžete načerpat u režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Michala Viewegha. Hrají Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Marika Procházková a další.

KINO POSTOLOPRTY

18. 10., 19.00 hodin:
Muži v černém 3
(komedie, USA)
Zpátky do minulosti… Zachránit budoucnost. Známí agenti J a K jsou zpět. A opět včas. J během svého patnáctiletého fungování v agentuře Muži v černém viděl spoustu nevysvětlitelných věcí, ale nic, ani mimozemšťané, ho nedokáže tak zmást jako jeho sarkastický tajnůstkářský partner. Hrají Will Smith, Tommy Lee Jones a další.