KINO SVĚT LOUNY

16. – 18. 9., 17.30 hodin:
Líbánky
(drama, ČR)

Měl to být nejkrásnější den v jejím životě. Líbánky se odehrávají v čase tří dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza a Radim tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy. Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, jsou přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života. Ovšem… kdyby se na svatební hostině náhle neobjevil nezvaný host. Jan Benda si brzy získává náklonnost přítomných. Toho chlápka je třeba dostat co nejrychleji pryč. Některá tajemství by prostě neměla být prozrazena! Hrají Anna Geislerová, Stanislav Majer a další.

16. – 17. 9., 20.00 hodin:
Colette
(historické drama, SR / ČR)

Výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě. Milostný příběh zajatců Viliho a krásné belgické židovky Colette vypráví o osudu tajné lásky v prostředí hrůzy a smrti, o tenké hranici mezi dobrem a zlem a pravdou a lží. V osvětimském koncentračním táboře se před námi odhaluje nelítostný svět každodenního boje o přežití. Vládne tu přísná hierarchie i mezi samotnými vězni. Obchoduje se se vším, co může zachránit život, nebo alespoň na chvíli oddálit smrt. Židovka Colette přijíždí do Osvětimi transportem z Belgie. Vězeň Vili jí poradí, co má říci při selekci, a tím ji zachrání před smrtí v plynové komoře. Colettiny krásy si brzy všimne fanatický důstojník SS Weisacker a zaměstná ji ve své dílně. Nezadržitelně propadá jejímu kouzlu a zároveň se opájí krutostí a mocí nad životem a smrtí rasově méněcenné bytosti. Navzdory každodennímu utrpení se Vili a Colette sbližují. Jejich láska jim dodává sílu snášet peklo koncentračního tábora. V zoufalém boji o život společně naplánují riskantní útěk… Herci: Clémence Thioly, Barbora Kodetová, Clémence Thioly, Miroslav Táborský, Jiří Mádl a další.

18. 9., 20.00 hodin:
Nejvyšší nabídka
(krimi drama, Itálie)

Láska ke kráse může být zničující. Virgil Oldman je majitelem aukční síně a výstředním géniem v oblasti umění a starožitností. Díky svým znalostem je uznávaný a oblíbený po celém světě. Ve svém soukromí je však samotářem a jeho život běží zcela bez emocí a vztahů k ostatním lidem. Zlom nastane v okamžiku, kdy jej tajemná žena pozve do svého domu k ocenění její sbírky. Tím začíná zvláštní vztah, který jeho život navždy změní. Herci: Geoffrey Rush, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, Philip Jackson a další.

19. – 22. 9., 15.00 hodin:
Oggy a škodíci
(animovaný, Francie)

Oggy a škodíci se konečně dočkali filmového zpracování! Celých 80 minut záškodnictví Oggyho a jeho zlomyslných nepřátel můžete už tento podzim vidět na velkém plátně. Již od stvoření světa jsou kocour Oggy a švábi Joey, Marky a Deedee zamotaní do věčné bitvy. Jejich boj je tak hustý, že nějaká šarvátka mezi dobrem a zlem je proti tomu úplné prd.

19. – 22. 9., 17.30 hodin:
Elysium
(akční drama, USA)

V roce 2159 existují dva druhy lidí: velmi bohatí, kteří žijí na nedotčené umělé kosmické stanici s názvem Elysium, a zbytek živoří na přelidněné zničené Zemi. Tajemnice Delacourt je ochotna udělat cokoli, aby pro obyvatele Elysia zůstal zachován jejich luxusní životní styl. A naopak lidé na Zemi jsou ochotni udělat cokoli, aby se jim povedlo získat své místo na Elysiu. Max se zapojí do nebezpečné operace, která by mohla přinést rovnost dvou polarizovaných světů. Hrají Matt Damon, Jodie Foster a další.

19. – 20. 9., 20.00 hodin:
Diana
(biograf. drama, VB / USA)

Její skutečný život. Její opravdová láska. Její pravdivý příběh. Legenda je vždy jen část pravdy. Film Diana s Naomi Watts v titulní roli se zaměřuje na poslední roky života Lady Diany, princezny lidských srdcí. Roky, které vyvrcholily tragickou smrtí při honičce s paparazzi. Roky, které pro veřejnost skrývají nejedno tajemství. Dále hrají Naveen Andrews, Douglas Hodge, Geraldine James, Charles Edwards a další.

20. – 21. 9., 22.00 hodin:
One Direction 3D: This Is Us
(hudební dokument, 3D, USA)

Exkluzivní pohled do zákulisí a soukromí. Hudební 3D film o momentálně nejslavnější chlapecké popové skupině One Direction natočil Morgan Spurlock, tvůrce kultovního dokumentu Super Size Me. Fanoušky a hlavně fanynky této britské kapely čekají strhující záběry z koncertních pódií i ze zákulisí velkolepých show. Chybět nebude ani komorní pohled do soukromí pětice sympatických mladíků. Skupina One Direction v roce 2010 patřila mezi favority britské talentové soutěže X Factor, do které se mladíci přihlásili individuálně a až v jejím průběhu vytvořili skupinu. Dnes patří pětice Niall, Zayn, Liam, Harry a Louis mezi největší hvězdy mezinárodní hudební scény, prodali na 30 miliónů desek a jejich zatím poslední album „Take Me Home" se umístilo na první příčce hitparád ve 37 zemích.

KINO PODBOŘANY

17. 9., 19:30 hodin:
Vendeta
(drama thriller, ČR)

Jeden den, dva muži, jedna pomsta. Na opuštěné mýtině najde lesní správce ležet bezvládné tělo muže. Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal, ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera. Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti a trojice mladíků, která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká. Kdo je vrah a kdo oběť? A jak byste se rozhodli vy? Ondřej Vetchý proti Oldřichu Kaiserovi v thrilleru, který se vám zadře pod kůži.

20. 9., 19.30 hodin:
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic
(akční, Něm / USA)

Pomsta je sladší než perník. „Dvojka" Perníkové chaloupky je bez diskuse nejoriginálnějším filmovým pokračováním roku. Pokud jste si pod vlivem Němcové, Erbena a bratří Grimmů mysleli, že Jeníček s Mařenkou po upečení čarodějnice žili šťastným životem bez dalších incidentů, šeredně jste se spletli. Svérázný režisér Tommy Wirkola v duchu přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš", nechal obě děti dospět a začít podnikat v tom, v čem se jako malé proslavily. Jestli jste jako malí tuhle klasickou pohádku neslyšeli, tvůrci vám ji v průběhu úvodních titulků pro jistotu odvyprávějí. Pak už se ale jde na věc. Ocitáme se v typickém středověkém městečku, které sužují obvyklé dobové problémy, včetně únosů místních dětí, jež prý mají na svědomí čarodějnice obývající okolní hluboké lesy. Zdejší ochránce zákona sice tvrdí, že na to stačí sám, ale očividně si lže do kapsy. Starosta proto pozve na záchrannou misi dvě celebrity, legendární lovce čarodějnic Jeníčka a Mařenku. Sourozenci se pustí po stopách únosců s vervou sobě vlastní a jejich práce brzy začne přinášet výsledky. Bohužel jiné, než jaké by si přáli. Herci: Jeremy Renner, Gemma Artertonová, Famke Janssenová a další.

KINO POSTOLOPRTY

19. 9., 19.00 hodin:
Babovřesky
(komedie, ČR)

V lehkém nadhledu a komediální nadsázce budeme sledovat vršící se řadu až neuvěřitelných souher náhod a nedorozumění, které zamotají hlavu hlavním aktérům příběhu v obci Babovřesky. Podtitulek ´z dopisu venkovské drbny ´ napovídá, že na scénu vstupují místní zbožné ženy v čele s Horáčkovou, „univerzální" drbnou, která pracuje na Obecním úřadě a sedá v kostele v první lavici. O všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát… A osobuje si právo do všeho zasahovat a mluvit. A právě do této vísky koncem jara přijíždí nový farář. Zbožné ženy čekají váženého starého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovní, asi třicetiletý kluk a tím to vlastně všechno začíná. Hrají Veronika Žilková, Jana Synková, Lucie Plekancová Vondráčková, Lukáš Langmajer a další.