Kino Svět v Lounech dobře ví, jak nalákat diváky. Na únor chystá festival 3D filmů, podle Hany Maršálové jde o vůbec vůbec první podobný festival v České republice.

Na své si přijde jak dětské publikum, tak i dospělí. Na programu jsou horory, animované snímky a hlavně filmový trhák Avatar. Celkem diváci uvidí 18 filmů.

Čtyřdenní festival odstartuje ve čtvrtek 18. února v 16 hodin snímky Strašidelný zámek, kde budeme sledovat příběh mladého hudebníka, a Mimozemšťané v akci. V 17.30 hodin se vydáme se třemi mušími kamarády na raketě Apollo 11 na Měsíc. Do mořských hlubin se snímkem Velké podmořské dobrodružství se ponoříme ve 20 hodin.

Druhý den, v pátek 19. února, jsou na programu čtyři filmy, a to Divoké Safari a Slunce od 16 hodin, Bolt – pes pro každý případ, Nezvratný osud 4 a Krvavý Valentýn, který jistě ocení milovníci hororu.

V sobotu 20 . února se první film promítá již v 10 hodin. Ve snímku Monstra versus Vetřelci budeme sledovat příběh úplně normální dívky, která ale poté, co přijde do styku se spadlým meteoritem, vyroste do obřích rozměrů. Do napínavého dobrodružství za tajnými dveřmi se v 15 hodin vydá Koralína. V 17.30 uvidíme třetí pokračování oblíbeného animovaného filmu Doba ledová: úsvit dinosaurů. Vánoční nálada se nám vrátí ve 20 hodin s animovaným filmem Vánoční koleda. Dvaadvacátá hodina bude patřit opět milovníkům strachu, promítat se bude Noc oživlých mrtvol.

Na dobrodružnou cestu s panem Fredicksnem a malým skautíkem se vydáme ve filmu Vzhůru do oblak v neděli 21. února v 10 hodin dopoledne. V 15 hodin špioni morčata, vybavená nejmodernější technikou, budou bojovat za osud celého lidstva. Animovaný film inspirovaný oblíbenou dětskou knížkou Zataženo, občas trakaře je na programu v 17.30 hodin. Třešničkou na dortu celého festivalu bude filmový trhák Avatar, v němž se střetnou naprosto dvě odlišné civilizace. Promítá se od 20 hodin.