Březen, měsíc oslavující knihy a fenomén čtenářství, byl zahájen reprezentačním plesem lounské knihovny. Občanské sdružení Lounští Lounským a padesát sponzorů a příznivců knihovny uspořádalo Druhý reprezentační ples Městské knihovny Louny. Přes 400 hostů přijalo pozvání na večer plný noblesy, krásné hudby a tance.

Zahajovací tanec byl stejně jako loni v režii zaměstnanců a přátel knihovny, taneční valčíkovou formaci s nimi připravila Kateřina Čechová, spolumajitelka taneční školy Fénix. Kateřina s manželem Martinem také okouzlili dvěma tanečními bloky, ukázkou standardních a latinských tanců. Půlnoční překvapení patřilo mistryním světa z Fitness studia Jitky Hofmanové. Ples doprovázel taneční orchestr Brand New Band a moderátorka Anna Bahnerová.

Organizátoři děkují všem sponzorům za dary a finanční příspěvky, které společně se vstupným finančně pokryly náklady na celý ples. „Bylo to krásné," komentovala jedna z přítomných dam, „všichni se celý večer usmívali." Plesová nálada vydržela návštěvníkům i následující dny, a proto již dnes zveřejňujeme termín 3. reprezentačního plesu. Bude to 27. 2. 2016!

Předtančení knihovníků však mohou zájemci vidět ještě jednou 21. března 2015 v Postoloprtech na soutěži O postoloprtský střevíc.

Dagmar Kučerová