Příběh této duchařské inscenace nás přesvědčí o tom, že není radno zahrávat si s okultními vědami, zvlášť když hlavní medium je poněkud potrhlé povahy. Pak se lehce může stát, že seriózní muž zažívá rodinné propletence, s nimiž si neví rady. Hru před léty napsal Noel Coward, který byl významným představitelem anglické konverzační komedie. Ovládal skvěle své řemeslo a mladým autorům vytýkal nedostatek zručnosti a šeď. Divadlo mělo podle něj nejprve bavit a teprve a prostřednictvím zábavy donutit přijmout diváka určité poučení.

Dílo Noela Cowarda prozrazuje hereckou zkušenost, má vytříbený cit pro dialog, který je brilantní, vtipný, nápaditý. Ten také jiskří v jeho komedii Rozmarný duch, která má překvapivé situace, pro diváky vždy přitažlivé téma manželských vztahů a zejména zajímavý princip konfrontace světa živých a mrtvých.

Režie se tentokrát ujal Milan Schejbal. Na prknech žateckého divadla se postupně představí Jana Zenáhlíková, Lucie Zedníčková, Mahulena Bočanová, Adéla Gondíková, Kateřina Hrachovcová, Ludmila Molínová, Hana Talpová, Ivana Andrlová, Olga Želenská, Marcela Nohýnková, Jana Šulcová, Marcel Vašinka, Daniel Rous. Zbyšek Pantůček. Uvedená komediální činohra začne v žateckém divadle již od 19:30 hod.