V Žatci se během července chystají dva zajímavé koncerty pod širým nebem. V obou případech hudebníci zahrají na prostranství u kostela Nanebevzetí Panny Marie na Hošťálkově náměstí.

První koncert je v plánu na sobotu 16. července od 19 hodin. „Jde o letní koncert latinsko americké hudby skupiny Igor Barboi Trio (umělecký akordeon, violoncello a akustická kytara). Trio hudebníků ze Severočeské filharmonie Teplice zahraje melodie svižných jihoamerických rytmů," sdělila za pořadatele Jiřina Čajková.

Známé melodie

Druhý koncert je v plánu o dva týdny později na témže místě. Tentokrát půjde o letní koncert filmových, muzikálových a rockových melodií v podání smyčcového kvarteta ANTIC (dvakrát housle, viola, violoncello). „Seskupení hudebníků ze Severočeského divadla Ústí nad Labem zahraje skladby ze známých filmů, z muzikálů, ale i známé pop-rock melodie od slavných skupin Queen, The Beatles, ABBA, Deep Purple, Metallica, Aerosmith a tak dále v aranžích pro smyčcové kvarteto. Zazní skladby z filmů Amadeus, Schindlerův seznam, Sedm statečných, z muzikálu Cats (Memory) i slavné rockové skladby jako jsou Bohemian Rhapsody, All You Need Is Love, Michelle a podobně," přiblížila Jiřina Čajková.

Vstupné je na obě akce dobrovolné. V případě nepřízně počasí jsou zajištěny kryté náhradní prostory poblíž.

Pořadatelem koncertů je římskokatolická farnost ve spolupráci s agenturou AJL Čajka. Akce mají podpořit kulturu a turistický ruch v Žatci během prázdninového období.