Textař, hudebník, zpěvák, učitel jógy, zedník a hlavně svérázná osobnost. To všechno je Pepa Nos. Ve středu 10. března zavítá do Loun, své fanoušky pobaví ve Vrchlického divadle od 19 hodin.

„Postaví se Pepa Nos opět na hlavu? To se dozvíme již brzy, protože tento nezlomný písničkář k nám doveze poslední desku Bojové písně (2007) a předvede své dvě tváře. Tu politicko-satirickou, kde ho kupředu žene touha ke všemu se vyjádřit, „všechno uvést na pravou míru“ a každého urazit. A tu bluesovou, kde se vyzpívává ze svých smutků a zklamání a kde na sebe prozrazuje, že je i dobrým kytaristou,“ zve Jan Vnouček.

Pepa Nos se živil zpíváním od roku 1974 až do roku 1982, kdy mu vystupování zakazuje komunistický režim. Následně proti němu tajná policie zahajuje trestní řízení na základě vykonstruovaných obvinění z hospodářské kriminality. O dva roky později je odsouzen na dva roky s pětiletou podmínkou. V roce 1985, kdy jeho případ přebírá jiný senát, je obvinění zproštěn.

Pepa Nos je zakladatelem hudebního festivalu Krylonoce, který se koná na počest Karla Kryla. První ročník se uskutečnil v roce 2000.