Posedmé uspořádala Městská knihovna Louny za finanční podpory Ministerstva kultury ČR krajskou recitační přehlídku Louny, Poeticky! 2015.

Přehlídka je koncipována jako postupová pro recitátory sólisty a divadla poezie na Wolkrův Prostějov.

Ústecký kraj budou tak v červnu reprezentovat na národní přehlídce v Prostějově tito mladí umělci: v 1. kategorii (15 17 let věku) Adéla Pondělíčková (Varnsdorf) a Ondřej Kvěch (Bílina). Ve 2. kategorii (17 19 let věku) Jaromír Kozák (Louny) a Dominik Jeřábek (Praha) a ve 3. kategorii (nad 20 let věku) Anna Bahnerová (Louny).

Lektorský sbor ve složení Emilie Zámečníková, Lucie Veličková a Jan Anderle poslal do Prostějova také soubor Třetí věk Louny. „Voicebandová koláž Racek se povedla skvěle. V pouhých deseti minutách nabídnou herečky v riflích a bílých či modrých halenách zážitek, o kterém diváci pak ještě dlouho přemýšlejí. Už dávno bylo jasné, že setkání lounských dam s režisérkou Renatou Vordovou bylo šťastné, ba osudové," uvedl Jan Anderle, pedagog, moderátor Českého rozhlasu, herec a recitátor, k vystoupení dámského divadelního souboru Třetí věk z Loun.

Městská knihovna Louny děkuje za poetické setkání všem recitátorům a souborům. Při přehlídce nejde o soutěžení, ale o setkání nad literaturou, zamýšlení se nad způsoby interpretace textů, o konfrontaci různých pohledů a názorů.

Březen, měsíc plný poezie, pokračuje ještě dál. Na jeho poslední víkend chystá knihovna krajskou dětskou přehlídku Dětská scéna 2015 s postupem do Svitav. Přehlídka je veřejná, milovníci poezie a divadla jsou srdečně vítáni!

Dagmar Kučerová