Taneční klub Luna Louny oslaví 15. výročí znovuzrození. Při této příležitosti pořádá ve čtvrtek 1. března ve Vrchlického divadle komponovaný večer plný tance. Kromě tanečníků Luny vystoupí řada hostů. Začátek je v 19:00 hodin. Ve foyer divadla bude výstava z posledních pěti let působení Luny.

Návštěvníci si budou moci připomenout důležité okamžiky v historii klubu. „Největší úspěchy jsou určitě z roku 2010, kdy v Budapešti junioři vybojovali zlatou medaili na mistrovství světa latinoshow malých skupin pod vedením Honzy Bezoušky se skladbou Maska, a v roce 2011 na stejném mistrovství světa dospělí, též pod vedením Honzy Bezoušky, získali dvě bronzové medaile, a to malá skupina se skladbou Boom shakalaka a velká formace se skladbou Do you love me,“ pochlubila se ředitelka klubu Jana Stehlíková.

Úspěchů na české scéně bylo nespočet. „Kdybych měla vyjmenovávat úspěchy v rámci České republiky, bylo by toho opravdu hodně, ale snad jen získání třídy B juniorských párů – sourozenci Pavel a Tereza Jelínkovi, Martin Balala a Tereza Jelínková, a získání třídy B dospělých párů – Martin Bubeníček a Veronika Sailerová, David Nevím a Kristýna Graslová. V roce 2010 a 2011 jsme získali několik titulů mistrů republiky v disciplíně belly dance, a to jak ve skupinách, tak sólech a duetech,“ pokračuje J. Stehlíková.

Nesmrtelný Harlekýn

Jako host oslav vystoupí pražský soubor historického tance Hartig Ensemle, který představí svou zbrusu novou suitu tanečních scének z commedie dell´ arte nazvanou Nesmrtelný Harlekýn na hudbu J. B. Lullyho. „Nesmrtelný Harlekýn byl v této podobě poprvé letos uveden 12. února v Toyama city v Japonsku, kde se setkal s obrovským úspěchem. Proto je nám ctí, že soubor přijal naše pozvání a my ho budeme moci zhlédnout,“ doplnil Miroslav Stehlík.

V první části večera diváci uvidí reprízu tanečního zpracování pohádky H. Ch. Andersena Sněhová královna, jejíž premiéru uvedl TK Luna již v prosinci loňského roku a jejíž divácký ohlas si vyžádal další reprízy.

Oslavy v divadle nekončí

Nesmrtelný Harlekýn, v němž se v titulní roli představí i Miroslav Stehlík, pak bude k vidění po přestávce. Tímto večerem ale TK Luna oslavy nekončí, v sobotu 3. března pořádá v DK Dobroměřice Dětský karneval, od 20 hodin na tom samém místě pak Reprezentační ples.

Taneční klub Luna vznikl již v roce 1977. O deset let později se škola rozdělila na taneční školu Trend a Taneční akademii. O několik let později, v roce 1997, se začíná odvíjet nová historie Luny. Školy se díky Lence Turkové a Janě Stehlíkové opět sloučily pod staronovým názvem Luna.