Druhý ročník žatecké muzejní noci se koná v tamním muzeu K. A. Polánka v pátek 16. května.

Pro příchozí je připraven bohatý program. Zatímco v loňském roce muzeum uspořádalo povídání o strašidlech, upírech a vlkodlacích, letos se vrátíme do keltského období.

V Křížově vile je od 20 hodin do 20.45 připraveno vystoupení hudební skupiny Duo Gemini. Diváci si budou moci poslechnout keltské, irské a francouzské balady v provedení Věry Kadeřábkové (harfa) a Anny Sommerové (housle) v přednáškovém sále.

Program v hlavní budově muzea začne také ve 20 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na keltskou noc v podání skupiny Keltoi pod vedením Václava Horáka. Nebudou chybět ukázky bojového umění Keltů a výzbroje, soutěžní souboje pro děti, ukázka keltské hostiny s možností ochutnávky a mnoho dalšího.

Ve 22 hodin je naplánováno promítání dvou dokumentárních filmů o tradicích keltské kultury u nás, které proběhne v přednáškovém sále hlavní budovy muzea. Ukázka rituálního obřadu inspirovaného keltskou duchovní kulturou proběhne v zahradě muzea ve 23.45 hodin. Návštěvníci si také mohou v době od 20 do 22 hodin prohlédnout expozice v obou budovách muzea. Program bude ukončen přesně o půlnoci. Vstup do muzea a vily je zdarma.