Na zámku v Krásném Dvoře na Podbořansku se v sobotu 6. října koná Jablečný den. Tradiční podzimní akce je spojená s doprovodným programem, chybět nebude divadlo, stánky, atrakce pro děti a samozřejmě spousta jablek. Letos jde už o osmý ročník této akce spojené s oslavou úrody.

„Návštěvníci se mohou těšit na jarmark na zámeckém nádvoří a mnoho hudebních a divadelních představení. Vystoupí kapely Kůzle Husou, Lakuna či Epydemye, zahrají žáci Základní umělecké školy Podbořany a Základní školy Krásný Dvůr. Tancem den zpestří žáci Základní umělecké školy Žatec. V zámecké zahradě jsou pro děti připravena divadelní představení souborů Buchty a loutky a Divadla V boudě. Příchozí mohou také vidět slackshow, koňskou show Dvorce Chmelištná či vystoupení sokolníka Pavla. Děti mohou využit i historické dřevěné houpačky a střelnici,“ zvou pořadatelé.

Tak vypadal Jablečný den loni: 

a tak předloni: 

Programem, který bude probíhat od 10 do 17 hodin, bude provázet Jana Epikaridis. Nebudou chybět ani tradiční soutěže o nejlepší jablečný produkt a jablečný štrúdl nebo dětské prohlídky zámeckých interiérů.

Další akce na zámku budou ještě následovat. V sobotu 3. listopadu se zámecký park promění už potřetí ve strašidelný les v rámci akce Strašidelná cesta parkem. Po setmění se děti mohou vydat na procházku, při které možná potkají některé pohádkové bytosti.

Ilustrační foto.
Dobroměřice nechají ještě letos nasvítit pozoruhodný kostel

Na víkend 24. a 25. listopadu jsou přichystány Svatokateřinské slavnosti. Speciální prohlídky zámku zpestří hudební překvapení. V sobotu 24. listopadu program uzavře divadelní představení pro děti. Divadlo Jitřenka ze Žatce zahraje ve velkém sále zámku pohádku Červená Karkulka.