Tři tradiční poutě zpestří následující tři víkendy na Lounsku. První už se chystá na tento pátek, respektive sobotu, a to v Cítolibech.

Cítolibská Svatojakubská pouť odstartuje 25. července hudebním večerem s kapelami Doggybag a Prima flám. Zábava odstartuje v 18 hodin na zahradě cítolibského Dělnického domu. Hlavní program bude přichystán na sobotu. Slavnostní zahájení proběhne na Tyršově náměstí ve 13 hodin. Následovat bude vystoupení souboru Rakovanka, ukázka vojska, pásmo pro děti s Asterixem a Obelixem a další zajímavý program. Přijedou dokonce Mojmír Maděrič a Roman Štolpa. Večer pak k tanci a poslechu zahraje kapela Traxas a na 22. hodinu je v plánu velký ohňostroj a ohňová show v podání skupiny 2 Much Fire.

Kromě samotných vystoupení a bohatého občerstvení bude připravena řada pouťových atrakcí, pečení perníků, malování na obličej, ruční výroba svíček, ukázky tradičních řemesel a malí i velcí si budou moci v Bažantnici zahrát paintball!

Cítolibskou pouť zakončí v neděli poutní mše s chrámovým sborem. Uskuteční se od 16 hodin v tamním kostele sv. Jakuba.

Za týden do Opočna

Hned za pár dní se zábava přesune o jen pár kilometrů vedle. Opočenská pouť se uskuteční v sobotu 2. a v neděli 3. srpna. Také tam zahájí prvním dnem ve znamení večerní tancovačky. U sokolovny bude od 20 hodin hrát pouťovou zábavu skupina Reflex.

Nedělní program odstartuje v 10.30 hodin mší v místním kostele, dvě hodiny po poledni pak oficiálně pouť zahájí program postoloprtských mažoretek. V 15 hodin přijde na řadu zlatý hřeb vystoupení Petry Černocké a Jiřího Pracného.

V srpnu do Touchovic

V sousedních Touchovicích se již určitě těší na víkend 9. a 10. srpna. Také tam se chystá tradiční pouť a opět ji odstartuje sobotní večerní taneční zábava. Od 20 hodin zahraje kapela No to snad není možný a jako host vystoupí Klára Kolomazníková. O půlnoci si lidé budou moci vychutnat pěkný ohňostroj.

Nedělní program začne ve 14 hodin vystoupením Etno kapely Roberta Kováče. Velmi očekávané bude o hodinu později hlavní vystoupení v podání Heidi Janků a Vlastimila Harapese. Připraven bude i další program a samozřejmě i občerstvení.