Skupina Poutníci je známá svým osobitým přístupem ke známým písním ve stylu bluegrassu a country a také svými vlastními skladbami, které přesáhly rámec těchto stylů a některé z nich u nás, dá se říct, již zlidověly.

V roce 2006 vydala skupina vlastním nákladem nové album, v 37leté historii kapely již dvanácté, s názvem Poutníci 2006. Jeho nahrávání se uskutečnilo během září loňského roku ve studiu Honzy Friedla ve Vyšším Brodu v Jižních Čechách. Obsahuje novinky z dílny kapelníka Jiřího Karase Poly s texty Milana Jablonského, Josefa Prudila, Tomáše Choury a Karla Plotěného. Na CD jsou i dvě skladby od velikána americké country Krise Kristoffersona, a to v české verzi. Nejčastěji uslyšíte zpívat Jiřího Macha, přizvukuje mu Zdeněk Kalina a Jiří Karas Pola.

Celý letošní rok soubor vystupuje s pořadem ,,Poutníci“. Jeho dramaturgie je postavena na písničkách ze všech poutnických alb, posluchači tedy uslyší kapelní hity jako je Panenka, Telegrafní cesta či Hotel Hillary, ale i nové písně z posledního CD.