Kouzelník, humorista, trapnomág, iluzionista a klavírista. To všechno je Richard Nedvěd. Na první pohled působí spíše nesměle a plaše. Ovšem když rozjede svoje triky, málokdo nepropukne ve smích. V pondělí 19. března se představí ve Vrchlického divadle v Lounech.

Kdy jste se rozhodl, že budete kouzlit?
S kouzlením jsem začínal poměrně pozdě, a to v 16 letech. Impulzem mi byl televizní pořad „Kouzla Davida Copperfielda“, z kterého jsem byl úplně paf. Asi jsem měl pocit, že bych to měl Davidovi nějak vrátit, tak jsem se začal učit kouzlit, abych mohl okouzlit zase já jeho (směje se).

O čem je vaše show?
Je to hlavně o mně. Diváci v ní uvidí to nejlepší z mého dosavadního repertoáru. Dále budou svědky mých kouzelnických začátků a představím se jim také jako „výborný“ klavírista a možná i zpěvák. Ale něco z toho chce ještě pořádně dopilovat. Takže z toho důvodu, že to ještě není úplně vypilovaný, jsme slevili vstupenky z 2 300 Kč na tu cenu stávající.

Do podvědomí masy lidí jste se dostal díky soutěži Česko Slovensko má talent? Šel byste do toho znovu?
To je pravda. Ta soutěž má ohromně veliký účinky, zvlášť, pokud se dostanete až do samotného finále soutěže. Znovu bych se asi nepřihlásil, protože už nic víc neumím (směje se). Každopádně ale ostatním doporučuji.

Jaký humor máte rád?
Je mi blízký suchý anglický humor, bláznivý americký a neméně trapný humor a veškerý improvizovaný humor.

Byl jste ve školních letech třídním šaškem? Čím jste své spolužáky nejvíce bavil?
Ano, to jsem byl. Ani nevím, čím jsem spolužáky nejvíce bavil. Někdy mi přišlo, že jsem se tím bavil jen já sám. Takovej samohumor. To umím velice dobře.

Stalo se vám, že by se vašim ztřeštěným kouzlům lidé nesmáli?
Tak jsou samozřejmě věci, kterým se člověk při vystoupení nezasměje. Každý komik nebo bavič to zná, když poprvé před publikem vyzkouší novej vtip a buď se mu publikum zasměje a vtip je tedy použitelnej i pro příště, a nebo se mu zasměje jen pán ve třetí řadě a vtip je odsouzen k zániku, nebo se musí vymakat. Jinak jsem moc rád, že publikum na mě zatím reaguje velmi, velmi dobře.

Kde čerpáte inspiraci na nová kouzla?
Dá se říct všude, kde se něco děje. Občas mě něco napadne ve výtahu nebo v čekárně u zubaře. Hodně inspirace ale získávám na kouzelnických soutěžích jak u nás, tak v zahraničí, nebo v hračkářstvích, knížkách a všemocném internetu.