Pro lounský pěvecký sbor Kvítek, který v říjnu oslavil 35 let od svého založení, znamená již tradičně doba adventu řadu koncertů a vystoupení, a to nejen v Lounech.

První adventní neděli, 27. listopadu, přijal smíšený sbor pozvání Ženského komorního sboru Jirkov ke koncertu v Chomutově. Zaplněnému kostelu sv. Ignáce se představily oba sbory samostatně a na závěr společně zazpívaly koledy. Dětský sbor Kvítku v ten den zazpíval při rozsvěcení vánočního stromu na Mírovém náměstí v Lounech.

V sobotu 3. prosince Kvítek zpíval u rozsvěcení vánočního stromu v Kryrech a na Barborku, o den později, rozezněly hlasy Kvítku kostel Nanebevzetí Panny Marie v Postoloprtech na koncertě pořádaném firmou Písky Elsnic. O týden později, 6. 12., zazpíval dětský sbor při rozsvěcení stromu v ÚSP v Tuchořicích.

Další koncerty má sbor před sebou. Dnes vystoupí na vánočním koncertě v kostele sv. Petra a Pavla na Peruci. V Ústí nad Labem se Kvítek spolu s dalšími sbory zúčastní 21. prosince provedení Pavlicovy mše Missa Brevis. A konečně jako každý rok se můžeme těšit na 26. prosince od 18 hodin na Vánoční podvečer s Kvítkem, letos opět v aule SOŠ v Lounech.

(mm)