Česká televize uvedla nový Večerníček. Je o kouzelné Bílé paní, která se stane chůvou zvídavých a podnikavých malých čtyřčat. Autorem scénáře a námětu je mostecký spisovatel Pavel Brycz. V Mostě vyrostl, chodil do školy, maturoval na gymnáziu, napsal a vydal o severočeském sídle dvě knížky pro dospělé čtenáře: Jsem město a Mé ztracené město.
Letos v červenci bylo Pavlu Bryczovi 45 let. Studoval také na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem. Píše rovněž texty pro mosteckou kapelu Zdarr a stále se do Mostu vrací za přáteli a rodinou.

Kluci sedí s otevřenou pusou!

Nový Večerníček vznikl podle jeho stejnojmenné knížky pro děti, oceněné Zlatou stuhou za rok 2011.
A diváci si nový Večerníček velmi oblíbili. „Je to báječný Večerníček. Celá rodina (kluci 2 a 4 roky) sedíme s otevřenou pusou celých deset minut a ani nedutáme! Super Večerníček a krásně ho namluvila paní Issová. Určitě by nás potěšilo pokračování," napsala na internetových stránkách České televize například Petra Řeháčková. Podobných ohlasů je tam velmi mnoho.
„K večerníčku Bílá paní na hlídání teď vyšel aktuálně i stejnojmenný komiks," sdělil Pavel Brycz našemu deníku. Úspěch nového Večerníčku na obrazovkách ho velmi těší. V březnu plánuje v Mostě autorské čtení a besedu. Koncem října mu vyjde také jeho další nová knížka pro děti – Neberte nám Ptáka Loskutáka.
Bílá paní na hlídání byla uvedena na obrazovky v první polovině října. Je jednou ze čtyř premiérových večerníčkových pohádek, které Česká televize letos nasadila do vysílání jako novinky.
„Večerníčky všeobecně patří k nejsledovanějším dětským pořadům České televize," řekla mluvčí ČT Alžběta Plívová. Na Večerníčky se podle ní každý den dívá v průměru 77 tisíc dětí a 170 tisíc dospělých. Večerníčkový seriál od  Pavla Brycze  výtvarně zpracoval  kreslíř VHRSTI a namluvila ho talentovaná česká herečka Martha Issová. Příběhy o Bílé paní vznikly v Animačním studiu ČT.