Každičký den konce roku mohou milovníci bruslení strávit pohybem na ledě. Městský zimní stadion Louny připravil prostor pro veřejné bruslení a dokonce i zvláštní vánoční program.

Bruslaři vyjedou na led každý den Vánoc i po nich. „Bude to speciální odtučňovací kůra pro sváteční jedlíky," směje se Pavel Hnátek ze zimního stadionu. Maraton začal už v úterý 22. prosince a pokračuje dokonce i na Štědrý den. Pořádný apetit ke sváteční večeři lze při pohybu získat od 14.30 do 16 hodin.

Ukázka krasobruslení

Od 13.30 se bude hodinu a půl bruslit i o první a druhý svátek vánoční. A na Štěpána, tedy 26. prosince, si pořadatelé připravili ještě jednu zvláštní lahůdku. Tou bude večerní vánoční bruslení od 21.00 do 22.30 hodin. „Tentokrát nebude vstup omezen věkem, jako při nočních retro brusleních, přijít mohou i děti. Ve čtvrt na deset se na ledě představí v asi dvacetiminutovém programu naše krasobruslařky," prozradil P. Hnátek. K pěkné podívané si budou moci příchozí dát navíc svařené víno.

„V další dny bude veřejné bruslení probíhat, jak jsou lidé zvyklí. Pro případné občerstvení tu máme hospůdku a nebo se lze obsloužit v automatech," dodal Pavel Hnátek. Ledová plocha bude k dispozici i v neděli a mezi svátky, vždy odpoledne. Pořádně rozproudit krev budeme moci také přímo 31. prosince mezi 13.30 a 15.00. A kdo by rád začal nový rok aktivně, může přijít i 1. ledna od 13 hodin.