Po vernisáži výstavy děl uměleckého sdružení lounských výtvarníků s názvem VOSA (Volné sdružení autorů), která proběhla tento týden v kavárně Vrchlického divadla, se po neděli naplno rozjede činnost celého divadla pro veřejnost a začne nová umělecká a návštěvní sezona.

Lounské divadlo nabídne během příštího týdne koncert kapely Furt rovně, představení Dlouhá cesta v podání Rádobydivadla Klapý a premiéru českého zpracování italské komedie Vím, že víš, že vím se Simonou Stašovou a Michalem Dlouhým v hlavních rolích. „Kapela Furt rovně, která je z Loun a v tomto městě je velmi oblíbená, vystoupí se svým zbrusu novým repertoárem i staršími písničkami v úterý 15. září od 19 hodin v kavárně divadla," uvedla Milena Syrovátková z Vrchlického divadla.

Činohra už ve čtvrtek

Ve čtvrtek 17. září se už dočkají i milovníci činoherních představení. Rovněž od 19 hodin v Lounech vystoupí soubor Rádobydivadlo Klapý s divadelní hrou Dlouhá cesta, vytvořenou na motivy filmového scénáře slavného Ingmara Bergmana ke snímku s názvem Lesní jahody.

A opravdová lahůdka je připravena na příští neděli. Půjde o českou premiéru hořkosladké komedie na téma trampoty v manželství, v níž budou excelovat oblíbení čeští herci Simona Stašová a Michal Dlouhý. Námět pochází z Itálie, kde vznikl původně na začátku 80. let slavný film a později podle něj divadelní hra. Do podoby pro českého diváka ho převedla překladatelka Karin Havlů a režisér Vladimír Strnisko. Představení Vím, že víš, že vím v Lounech uvede agentura Harlekýn ve spolupráci s pražským divadlem ABC. Ale pozor: je o něj obrovský zájem a kdo si nepospíšil s nákupem lístků v předprodeji, teď už má bohužel smůlu a bude si muset počkat na případné další představení. „Tato komedie v Lounech je už nyní vyprodaná," potvrdila Milena Syrovátková.

Ani do konce září nebude divadlo v Lounech zahálet. V úterý 22. září budou jeho prostory patřit milovníkům vážné hudby a koncertu flétny a cembala s názvem Pro Arte Bohemica. Na středu 23. září, první podzimní den, je připraveno představení pro děti Sněhurka a sedm trpaslíků v podání Divadla rozmanitostí Most. A 29. září vystoupí v Lounech Radůza, osobitá skladatelka, zpěvačka a umělkyně se svou kapelou a novým projektem.

V Žatci začne nová sezona divadla až v říjnu.