Nabídne širokou škálu kvalitních hudebních skupin nejen z České republiky. Už po osmé se můžete tento víkend 24. – 25. srpna přijet pobavit, relaxovat na dobrou muziku a užít si krásné přírody v podhůří Doupovských hor. Festival se zrodil před 6 lety, aby podpořil kostel Svatého Jakuba z 1. poloviny 13. století. Proto také nese název Rock for Church(ill) = Rock pro nemocný kostel.

Zprvu šlo o malý regionální festival, pak přišel zlom

První 3 roky se jednalo o menší festival, kde vystupovaly převážně regionální kapely a návštěvnost dosahovala 300 lidí. Čtvrtým ročníkem se vše lámalo, festival se rozrostl i o zimní a v téhle chvíli se mohou pořadatelé chlubit, že i v malé obci, jako je Vroutek, zahrají kapely na špičkovém pódiu s profesionálním ozvučením.

Loňský, tedy 7. ročník, byl zatím nejúspěšnější v pokračování historie festivalu s více než 3 800 diváky. Za dobu své existence si tak vybudoval silnou pozici na letní festivalové scéně. Hudebních žánrů bude na tomto festivalu nadmíru. Vedle celé špičky české hudební scény jako jsou např.: Wohnout, MIG 21, Gaia Mesiah, Tatabojs, Skyline, Post–it, PSH, Rybičky 48, Matahari, Eddie Stoilow, Guločar nebo United Flavour se jako zahraniční hosté představí německá formace Sorgente, která na minulém ročníku sklidila nejvíce bouřlivé ovace ze všech díky jejich skotačivé hudbě na pomezí funky, ska a rock´n´rollu.

Z Anglie přijede dívčí punk – rocková formace McQueen, jenž je v současnosti považována za jeden z největších objevů evropské hudební scény tohoto roku. Slovenskou ska partičku Polemic již není potřeba v ČR představovat. Dále zahrají američtí Red Lotus se svým černošským funk rockovým projevem.

Vstupné je v předprodeji 330,– Kč, na místě 400,– Kč, 1 den 280,– Kč.

Vroutecký Rock for Churchill open air je za dveřmi

Rockový festival má pomoci s výměnou zvonu na kostele