Oblíbený zámek v Krásném Dvoře u Podbořan je pro návštěvníky sice už téměř měsíc uzavřen, protože sezona skončila, nicméně případní zájemci o prohlídku budou mít přece jen ještě jednu možnost se do komnat dostat. Bude to tento týden v sobotu, kdy zámek na pár hodin opět otevře své interiéry k prohlídkám. Prohlídky budou možné v rámci Svatokateřinských slavností, které zámek pořádá a jejichž hlavní program bude probíhat na nádvoří.

Svatokateřinské slavnosti se konají od 11.00 do 17.00. Zámek nabízí prohlídky od 11.00 do 15.00 se začátkem každou hodinu. Na nádvoří proběhne jarmark, zahraje kapela Švejk Band, v 16.00 začne pohádka O Sněhurce.

"Prohlídky interiéru zámku budou k dispozici od 11 do 15 hodin. Začínat budou vždy v celou hodinu. Průvodci je tento den mimořádně doplní i o povídání o historii slavností kolem dne svaté Kateřiny a zvycích v Čechách v době adventu," upřesnila Michaela Hofmanová, kastelánka Státního zámku Krásný Dvůr. Kateřina v českém kalendáři má svátek přesně v uvedenou sobotu.

Zámek bude otevřen k prohlídkám jen čtyři hodiny, ale samotné Svatokateřinské slavnosti budou ještě o dvě hodiny delší. Program je připraven na dobu od 11 do 17 hodin. "Na nádvoří proběhne staročeský jarmark a tancovačka. K tanci, poslechu a dobré náladě bude celý den hrát kapela Švejk Band. Vstup na nádvoří bude bezplatný. Přijďte se podívat, rádi vás uvidíme," zve návštěvníky Michaela Hofmanová.

Provoz u Postoloprt se přesunul na novou silnici, z té původní bude dálnice D7.
Stavba dálnice D7 nabrala skluz, auta na nový úsek vyjedou později

Pro děti bude kromě dalších aktivit připravena pohádka O Sněhurce, která začne v 16 hodin ve velkém sále zámku a zahraje ji Divadlo KK.

V sezoně baví řada akcí

Státní zámek v Krásném Dvoře je jedna z nejznámějších a nejoblíbenějších památek na území okresu Louny. V posledních letech na prohlídku zámku zavítá v průměru přibližně třináct tisíc lidí za rok, další tisíce návštěvníků se účastní různých příležitostných akcí na nádvoří a v zámeckém parku, například Velikonočního jarmarku, Jablečného dne, letních Slavností císaře Rudolfa a dalších.

Svatokateřinské slavnosti jsou poslední větší akcí tohoto druhu v letošním roce. V prosinci na zámku proběhne ještě adventní koncert violoncellisty Petra Nouzovského. A kdo by ani po sobotě neměl slavností a zvyků z přelomu podzimu a zimy ještě dost, může se hned v neděli vydat jen o malý kousek vedle - také do Krásného Dvora, ale na náves. Obecní úřad tam pořádá adventní setkání a první rozsvícení vánočního stromu.

Tak se letos zámek loučil se sezonou: 

a tak bavil při Jablečném dni: