Státní zámek v Krásném Dvoře na Podbořansku je stejně jako ostatní podobné památky přes zimu pro veřejnost uzavřený, jeho správa ale nezahálí. Věnuje se údržbě objektů a parku, spřádá plány do budoucna. „Připravujeme projekty obnovy některých částí areálu. Také rekonstrukce gotického templu se již chýlí ke svému závěru. Připravujeme interiérovou expozici o vzniku a vývoji krajinářských parků," informovala správa krásnodvorského zámku.

Právě otevření templu v zámeckém parku, rozhledny z 18. století, která prochází rozsáhlou rekonstrukcí, bude v Krásném Dvoře letošní akcí číslo jedna. Správa parku ale už seznámila i s dalšími, které pro letošek chystá.

Novogotický templ v zámeckém parku v Krásném Dvoře je ve špatném stavu. Zdroj: Deník/Petr KinštPřipomeňte si: Gotický templ u zámku bude mít unikátní vitrážová okna

Z těch tradičních se i v roce 2017 na zámku Krásný Dvůr uskuteční 15. dubna Pohádkové Velikonoce trhy, divadelní představení, tvořivé dílny, výstava panenek a další kulturní program. Na 19. května je pak v plánu Jarní koncert vážné hudby v rámci Mozart festu a 10. a 11. června se zámek přidá k projektu Víkend otevřených zahrad. Na návštěvníky čeká kulturní program v zahradách a v parku.

V závěru letních prázdnin, 26. srpna, nebude chybět tradiční Hradozámecká noc - noční kostýmované prohlídky zámeckých interiérů a kulturní program na nádvoří.

A na závěr sezony správa zámku připravuje říjnový Jablečný den. Letos půjde už o 7. ročník této podzimní slavnosti úrody s bohatým kulturním programem na zámku a v přilehlém okolí.