Zámek Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku je o víkendu otevřen naposled. Zájemci se tam mohou vydat ještě v sobotu 8. a neděli 9. října, pak se pro veřejnost uzavře. „Zámek bude letos otevřen jen do 9. října, a to z důvodu začínající rekonstrukce cest a odvodnění zámeckých nádvoří," informovala správa zámku.

Zámek v Krásném DvořeZdroj: DENÍK/Hynek DlouhýDalší zámky v okrese Louny mají otevřeno dál. V Krásném Dvoře počítají, že letošní sezonu ukončí poslední říjnový víkend. „Na sobotu 29. října od 17.30 do 20 hodin chystáme pro všechny odvážné děti v parku akci Za duchy a přízraky zámeckého parku," zve ještě správa zámku.

Zámek se přes zimu pro veřejnost uzavře, ale úplně neosiří. Například 26. listopadu se tam chystají Gurmánské setkání a adventní koncert skupiny Karmína.

Zámek ve Stekníku nedaleko Žatce.Zdroj: Deník / Libor ŽelinskýOtevřený do konce října je také zámek Stekník u Žatce. Ten zve mimo jiné na podzimní prohlídky italské terasovité zahrady. Zámek je během října otevřený během sobot a nedělí, vždy od 10 do 15.30 hodin.