„Svět bude zas o něco smutnější. Zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět,“ napsal na facebook ve čtvrtek večer legendární moderátor a muzikant Karel Šíp, který s Náhlovským dlouhé roky spolupracoval.

Josef Alois Náhlovský se narodil v roce 1949 v Lomu u Mostu. Jeho jméno je ale spojeno především s Ústím nad Labem, kde vystudoval na pedagogické fakultě češtinu a dějepis. Právě v tomto městě začal svou kariéru v šoubyznysu, kde společně s Petrem Novotným začali uvádět koncerty Fešáků. Později se jeho celoživotním souputníkem stal Josef Mladý, po jehož boku strávil téměř čtyři desetiletí. „S Josefem Mladým jsme vystupovali 37 let jako profesionální komici, potažmo baviči. Moc mi chybí,“ řekl před dvěma lety Josef Náhlovský Deníku.

Široká veřejnost ho znala především jako skvělého baviče, již méně se ale vědělo, že Josef Alois Náhlovský hrál desítky let také na kytaru. A ačkoli ve scénkách s Josefem Mladým představoval zpravidla roli legračního prosťáčka, u žen slavil až nečekaný úspěch.

Jiřina Štěpničková
Herečka v pasti. Jiřina Štěpničková naletěla estébákům, odpykala si deset let

„Když jsem byl u Fešáků, měl jsem v každém městě kamarádku s výhodami. V Budějovicích dokonce dvě, ale to jsem pak pochopil, že už je moc, jedna stačí,“ vzpomínal Josef Alois Náhlovský v rozhovoru pro bulvární deník Expres.cz.

Dvaasedmdesátiletý Náhlovský v poslední době viditelně zhubl a jak sám uváděl, již před lety definitivně skoncoval s alkoholem. „Teď mě pořád bolí klouby a každou chvíli mám pocit, že mě něco vrtá, ale přitom se nic neděje. Udělám pár kroků a přijdu si jako mrtvej,“ prohlásil na konto svého zdravotního stavu letos v lednu.