V dubnu chystá Základní umělecká škola Louny celkem dvacet koncertů a akcí. Na školu je to hodně a celá řada jich bude opravdu velkých.

Ve Vrchlického divadle bude ve středu 13. dubna hrát Big band pod taktovkou Milana Bitnera. Před koncertem a během přestávky bude hrát The Blueberries vedený Janem Stehlíkem.

700 let od narození Karla IV.

V úterý 19. dubna v chrámu sv. Mikuláše pořádá ZUŠ Louny spolu se spolkem Stopy a Římskokatolickou církví v Lounech Slavnostní koncert na počest 700 let od narození Karla IV., kde bude hrát Smyčcový komorní orchestr severočeských filharmoniků pod vedením Martina Říhovského z Mostu a žáci a učitelé ZUŠ Louny pod vedením Karla Vencoura. Koncert je součástí celého projektu, který podpořili: Státní fond kultury ČR, Nadace Život umělce, Ústecký kraj a Město Louny. Součástí projektu je také vydání CD, na jehož nahrávání práce právě vrcholí.

V pátek 22. dubna se Dechový orchestr ZUŠ vedený Jaromírem Laksou představí ve Vrchlického divadle narozeninovým koncertem. V dubnu orchestr slaví 55. výročí svého založení.

Desátý ročník celostátního festivalu

V sobotu 23. dubna přijedou do Loun pěvecké sbory z celé České republiky na jubilejní již desátý ročník celostátního festivalu pěveckých sborů Hrajeme s Orffem. Projekt podpořil Ústecký kraj a záštitu nad festivalem převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Na zahájení festivalu vystoupí Karel Heřmánek ml., Nikol Heřmánková a hudební skladatel Daniel Dobiáš.

Své místo si našel i tradiční koncert s rodiči, který se ve Vrchlického divadle bude konat v pondělí 25. dubna.

V dubnu členové pěveckých sborů, žáci tanečního i výtvarného obru vyjíždí na víkendová soustředění, která také podpořil Ústecký kraj.

Velikou radost máme také z podpory MŠMT našeho projektu na téma holocaustu „K čemu slunce, když není den". Tento projekt budeme realizovat v druhé polovině roku. Jeho součástí je vydání CD a publikace. Na CD budou Danielem Dobiášem zhudebněné texty dětí, které žily v terezínském ghettu. Interpreti budou učitelé i žáci ZUŠ Louny a hosté (Táňa Fischerová, Karel Heřmánek, Eva Salzmannová, Jessica Bone a další). Písně, které budou nahrány na CD, budou vytištěny v publikaci a doplněny ilustracemi žáků ZUŠ. V publikaci budou vybrány nejlepší práce z celostátní výtvarné soutěže, kterou Základní umělecká škola Louny vypíše v měsíci dubnu. Publikace s CD pak bude jako výukový materiál rozeslána do všech ZUŠ v celé České republice.

Jindřiška Riedlová