Na zemi, ve vzduchu, ve vodě i v podzemí. Dohromady jsou jedním světem, ve kterém žijeme a který nám už nemusí připadat ničím zajímavým. Samostatné jsou ale zajímavé dost. Když se pozorně zadíváte, nebo zaposloucháte. Takový podzemní svět, například, to je panečku něco. Jedna podivuhodnost za druhou.

Čtvrtek 29. března je pro Základní uměleckou školu Louny významným dnem.  Před V. Učitelským koncertem, který se koná od 18:00 hodin ve  Vrchlického divadle, zve návštěvníky  v době od 16:00 do 18:00 hodin do svých sklepních prostor k prohlídce tajuplné interaktivní výstavy.

Hlavním lákadlem výstavy jsou interaktivní projekční obrazy. Tyto animované obrazy reagují na návštěvníky výstavy a příběh, který se v nich odehrává, je tak pro každou skupinu diváků unikátním. Žáci ze třídy multimédií vytvořili jedinečný interaktivní zážitek za použití složité technologie, který nemá v evropském kontextu obdoby.

Učitel, který tento projekt se svými žáky připravuje, Petr Parkan Janda říká: „Dobrý interaktivní projekt je ten, ve kterém není nikde vidět složitost technologie. Nejsou zde žádné ovladače ani vás nemusí někdo učit s artefaktem zacházet a operovat jej. Takový projekt má fungovat sám od sebe a být především co nejvíce „kouzelným“.“

Čtyři obrazy v nadživotní velikosti snímají pohyb procházejících diváků před plátem a v reálném čase spolu tato čtyři plátna komunikují a domlouvají se, jakým směrem bude animace ovlivněna.

Výstava nemá prezentovat nějakou technickou vymoženost, ale v prvé řadě vytvářet neopakovatelnou atmosféru živoucího světa pod povrchem.
Žáci základního studia výtvarného oboru ZUŠ Louny doplní interaktivní svět v podzemí svými plošnými i prostorovými fantastickými živočichy.

Tato jedinečná  a netradiční výstava jistě stojí za vidění. Výstavu bude možno dále navštívit během měsíce dubna na základě telefonické domluvy.

Jindřiška Riedlová