Předchozí
1 z 5
Další

Bedřich MojžíšZdroj: archiv Bedřicha Mojžíše

Narodil jsem se v Žatci, letos to bylo už 35 let. Už na základní škole jsem se seznámil s florbalem. Tenhle sport se stal mým koníčkem a aktuálně hraji divizi za tým Jazzmani Žatec. Své florbalové schopnosti jsem rozvíjel na střední i vysoké škole. Bavila mě čísla a statistika. Právě proto studium na Obchodní akademie v Žatcia následně UJEPu v Ústí nad Labem. Obě školy jsem úspěšně absolvoval. Vysokou školu jsem ukončil titulem bakalář, poté jsem začal pracovat v prodeji zemědělských strojů. V tomto odvětví se pohybuji dodnes.

Bedřich MojžíšZdroj: archiv Bedřicha Mojžíše

Rád bych se vrátil k florbalu, doposud jsem si zahrál za pět klubů. Právě na vysoké škole jsem hrál za tehdejší klub USK Slavia Ústí nad Labem. Po třech sezónách jsem přešel do klubu FBC Chomutov. Po roce a půl přišel na řadu návrat do ústecké Slavie. Protože jsem více chtěl rozvíjet pracovní karieru, na lepší florbal nezbývalo tolik času. Proto jsem se v roce 2012 vrátil zpět do rodného klubu Jazzmani Žatec. Z důvodů zlepšení jazykových znalostí jsem odletěl k protinožcům do Austrálie. Přes školu a práci zbyl čas na florbal, odehrál jsem krásné zápasy za celek Bondi Raptors.

Bedřich MojžíšZdroj: archiv Bedřicha Mojžíše

Po návratu jsem se vrátil znovu k prodeji zemědělské techniky, dnes zastupuji jako importér několik zahraničních značek na českém a slovenském trhu. Mým úkolem je v podstatě vytvářet prodejní síť a plně podporovat mé prodejce v prodeji, marketingu a servisu. Zastupuji značky Quivogne, Knoche, Vigolo, CFS a Vogel Noot.

Bedřich MojžíšZdroj: archiv Bedřicha Mojžíše

Před pár lety jsem se ještě vrátil ke svému koníčku z mládí a to k jízdě na kole. Mé oblíbené disciplíny jsou XC, Enduro a Downhill. Letos jsem se chtěl účastnit prvních závodů, ale většina jich byla kvůli koronaviru zrušena.

Bedřich MojžíšZdroj: archiv Bedřicha Mojžíše

I přes pracovní a sportovní vytížení jsem si našel svojí životní lásku Danielku, se kterou jsme spojili letos v srpnu své životy. Chceme náš vztah samozřejmě posunout dál, plánujeme děti a velkou rodinu. Pokud to na závěr můžu shrnout, můj dosavadní život byl naplněn cestováním dobrodružstvím a sportem.