Předchozí
1 z 5
Další

Eva Foltýnová: Jsem přísná matka, nemám ráda životní stereotyp

V Žatci jsem zůstala, jelikož ráda potkávám známé tváře a mám tu rodinu. Jsem tvor, který když si něco oblíbí, tak u toho zůstane. Také mám potřebu mít okolo sebe okruh přátel, nelíbí se mi, když lidé žijí ve své soukromé bublině, jako je to třeba v Praze. Dva členy rodiny mám v Austrálii. Když se dívám na jejich fotografie a sdílím s nimi zážitky, je to pro mě velkým lákadlem k návštěvě.

Eva FoltýnováZdroj: archiv Evy Foltýnové

Mám ráda, když se lidé smějí, mají dobrou náladu, nebo když člověk dělá něco, co má smysl. Nemám ráda, když se život začne valit v jedné linii, pak mám potřebu vyvést nějakou spontánní věc, abych tento stereotypní život narušila. Například vyrazit s kamarádkami na koncert, ale i přesto mi můj život přijde docela fádní.

Eva FoltýnováZdroj: archiv Evy Foltýnové

Mým koníčkem jsou zvířátka, doma máme dvě perské kočky, achatinu žravou, inteligentního křečka a žravé morče. Mojí další zálibou je sbírání nástěnných hodin, doma mi jich tiká dvacet šest.

Eva FoltýnováZdroj: archiv Evy Foltýnové

Přestože jsem ze Žatce, pivo moc nemusím, ale ráda ochutnávám nové věci. Dříve jsem mívala žravé chvíle, ale teď už ani nevím, co bych si dala k jídlu.

Eva FoltýnováZdroj: archiv Evy Foltýnové

Studovala jsem textilní průmyslovou školu v Jihlavě a dodělávala si kurz pro pečovatele. Teď pracuji v domově seniorů s klienty s Alzheimerovou nemocí. V této práci získáte pokoru, protože když přijdou chvíle nejtěžší, tak si začnete uvědomovat hodnotu života. Práci bych neměnila, mám u ní pocit spokojenosti, nabíjí mě a dokážou se najít i úsměvné chvíle. Na nohách mám vytetovaná jména svých dvou dcer, Kateřiny a Barbory.

Eva FoltýnováZdroj: archiv Evy Foltýnové