Předchozí
1 z 5
Další

Radek PovaZdroj: archiv Radka Povy

Mou láskou ke všemu živému jsem se postupně dostal k hospodaření. Přišel jsem na to, že co si člověk sám vychová, má k tomu bližší vztah. Když jsem byl malý, měli jsme pár hospodářských zvířat, takže ten vztah k nim mám už od dětství.

Radek PovaZdroj: archiv Radka Povy

Celý život žiji v Žatci a hodlám tu i zůstat. Myslím si, že než experimentovat ve světě, je lepší zůstat tam, kde je jistota, rodina a přátelé. Studoval jsem střední zemědělskou školu v Kadani, ale v oboru jsem nikdy nepracoval. Když jsem byl v základní vojenské službě, dělal jsem kynologa a cvičil psy na tuto práci. Kdyby tenkrát byla možnost, rád bych v tom pokračoval.

Radek PovaZdroj: archiv Radka Povy

Také jsem pracoval ve dvou firmách a na živnostenský list jako truhlář. Jenže pár lidí nechtělo platit, tak jsem se podíval po nějaké jistotě a skončil jsem u policie. Zkusil jsem to, vyšlo to a tím, že už to dělám 18 let, mě to asi i baví. Přesněji tedy pracuji na obvodním oddělení státní policie v Žatci ve funkci policejního inspektora.

Radek PovaZdroj: archiv Radka Povy

Mou vysněnou prací byl veterinář, ale strachem z neúspěchu na přijímačkách a dálky jediných dvou škol v republice, jsem si to rozmyslel.

Radek PovaZdroj: archiv Radka Povy

Dalším koníčkem je motorka. Jezdím už od svých patnácti let. Na jawách jsme s kamarády objeli během deseti dnů jižní Čechy, jižní Moravu, Slovensko a horní částí České republiky zpět. Rád chodím s detektorem. Z časových důvodů bohužel jen okolo domu, ale i tak nacházím spoustu zajímavých věcí a je vidět, že ta historie v Žatci prostě je. Každá práce, která je za mnou vidět, mě baví. Zvládnu spoustu řemesel, od truhlařiny, zedničiny, až po kdovíco, ale živit bych se tím nechtěl. Rád bych se někdy podíval na Nový Zéland, do Tichomoří nebo do severních zemí. Láká mě tamní příroda, způsob života a jiná mentalita lidí. Na pivo jsem velmi vybíravý, ale jsem rád, že žiji ve městě s tak dobrým pivem.