Předchozí
1 z 4
Další

Michal Furik.Zdroj: archiv Michala Furika

Mým velkým koníčkem je vaření. Vystudoval jsem obor kuchař na učilišti v Mostě, pak jsem pracoval v restauraci hradu Hněvín. Po dvou letech mne oslovil kamarád s nabídkou práce v cizině – spojil jsem se s majitelem restaurace, která byla tehdy na španělské Mallorce jedna z top. Dělali jsme všechno svoje.
Po určité době po návratu do Čech mi zavolal z Olomouce Martin Baránek (teď už sous-chef) který v mezidobí začal pracovat pro Entree a nabídl mi stáž. Před čtyřmi roky jsem procházel kolem mostecké restaurace El Toro, na první pohled se mi zalíbila, chutnalo mi jídlo. Nechal jsem tam svůj životopis a hned druhý den mi volali moji současní šéfové. Za půl roku jsem velel směně, za další půlrok ze mne byl šéfkuchař a s přibývajícími restauracemi skupiny Nord Food, pod kterou El Toro Most spadá, se ze mne stal vedoucí kuchař všech restaurací ve skupině.

Michal Furik.Zdroj: archiv Michala Furika

Líbí se mi, že mám poměrně široký prostor pro kreativitu. V mé současné roli ve všech podnicích Nord Food (El Toro Most, El Toro Žatec, Panamera Žatec, Naše Hospoda Chomutov) dohlížím na kvalitu surovin, hledám společně s místními kuchaři cesty, co bychom mohli udělat ještě lépe. Naší italskou Panameru v Žatci momentálně navštěvuji nejvíce. Nedávno jsme ji přebrali po předchozím provozovateli a snažíme se dokázat žateckému publiku, že to jde i jinak a dobře.

Michal Furik.Zdroj: archiv Michala Furika

V posledních týdnech doby covidové, která byla pro provozovatele restaurací přirozeně velmi nelehká, jsme se s celým týmem snažili přizpůsobit provoz nové situaci. Práce bylo na oko méně, ale ve skutečnosti nás celý tým stála mnohem větší úsilí. El Toro Most, Panamera Žatec a Naše Hospoda Chomutov zůstaly otevřené na výdej jídel s sebou a rozvoz. Od 11. května máme otevřené zahrádky a v pondělí 25. května jsme opět otevřeli komplet.

Michal Furik.Zdroj: archiv Michala Furika

V Panameře jsme využili uzavření restaurace k osvěžení interiéru. V El Toro Most v posledních dvou týdnech pracujeme na zbrusu nové kuchyni. Otevíráme interiér, a na co se těším nejvíc – otevíráme kuchyň do interiéru, tak aby se naši hosté mohli podívat, jak se jejich jídlo připravuje. Doma směr menu určovala má těhotná manželka – před pár dny se nám narodila dcerka.