Kladensko a Slánsko si na první miminko roku 2013 počkalo až do druhého ledna. Radost je hned dvojnásobná. V porodnici ve Slaném přišla totiž jako první v roce 2013 na svět dvojčata. Světlo světa spatřil jeden z dvojice kluků, Miroslav Tábořík, v 9 hodin 18 minut. Jeho bráška Matěj ho následoval jen o minutu později.

Zdraví kluci se narodili v termínu podle předpokladu a mají se čile k světu. Štastnými rodiči jsou Alena a Ondřej Táboříkovi z Opočna u Loun. Jsou to jejich první potomci a jak řekla maminka, v obou rodinách mají dvojčata vůbec poprvé.

Tatínek dostal pěkný dárek ke třicetinám

To, že přijdou miminka na svět právě ve středu, lékaři naplánovali, stejně jako se už vědělo, že maminka nosí pod srdcem dvě děti a že jsou to kluci. I tak je mezi bratříčky dvojčátky nepatrný rozdíl. Díky tomu, že jsou dvojvaječní, jsou od sebe bráškové už odmalinka na první pohled k rozeznání lépe než jiná dvojčata. Starší Miroslav se narodil s porodní váhou 2 860 gramů a měřil 51 cm. Mladší Matěj vážil dokonce 3 440 gramů, a přesto měřil o něco méně - 49 centimetrů.

Jak prozradila maminka, o jména pro své syny se s tatínkem podělili. Její volba padla na Matěje a tatínek vybral staročeského Miroslava.

Aby nebylo radosti druhý lednový den málo, bude rodina slavit každoročně hned troje narozeniny. Kluci se totiž narodili tatínkovi ke třicátým narozeninám. „Málem jsem na to při tom shonu zapomněla, ale je to tak. Můj manžel Ondřej se narodil 2. ledna 1983 a kluci 2. ledna 2013. Je to pěkná shoda, budeme slavit najednou," řekla šťastná maminka.

Rodičům blahopřeje i naše redakce!