deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Anita Mejzrová

Redaktorka

Anita Mejzrová

Je studentkou žurnalistiky na pražské Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. V Deníku.cz začala pracovat v srpnu 2021. Předtím působila téměř dva roky v zahraniční rubrice Seznam Zpráv. Tam rovněž absolvovala v roce 2019 čtyřměsíční stáž programu Sherlock Hoax, která byla zaměřená zejména na fact-checking, fake news a rešerše.

V Deníku píše zejména o zahraničních aktuálních tématech, Evropské unii, politice, extrémismu a fake news. Nejraději se však věnuje tématům z Francie a frankofonních zemí.

Anita Mejzrová

Po maturitě na Francouzském lyceu v Praze se zaměřením na literaturu a cizí jazyky bydlela rok v kanadském Montrealu a následný rok a půl ve francouzském Štrasburku. Mezi její koníčky patří každoroční letní brigáda v gastronomii na francouzském venkově ve vinařské oblasti Alsasko. Dále se zajímá o dějiny totalitních režimů, psaní, umění, hudbu, fotografii, cestování a český politický bizár.

Narodila se v hlavním městě Kanady, Ottawě. Vyrostla v Praze. Hovoří plynně francouzsky a anglicky.

< Předchozí
1 z 2
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: