Před několika dny se na internetu, konkrétně na portálu YouTube, objevila "reportáž" Petra Srkala z Loun.

Ten se kvůli pytlům s bioodpadem, které zůstaly po sběrové sobotě ležet v ulicích, vydal za lounským starostou Janem Kernerem přímo do jeho kanceláře.

Na kontroverzní video Petra Srkala se můžete podívat PŘÍMO ZDE na portálu YouTube.com


Videopříspěvek je zpracován formou reportáže, v které autor nejprve ukazuje pytle s biologicky rozložitelným materiálem (odpad ze zahrádek a podobně). Následují záběry, na kterých Petr Srkal vstupuje do kanceláře starosty Loun. Na radnici je nejspíše znám, protože ho sekretářka oslovuje jménem.

Co se ovšem děje poté, je bez nadsázky tragikomedií. P. Srkal vchází k sekretářce s tím, že je očekáván, starosta ho ve své kanceláři zdraví. Kamera je umisťována na stativ. J. Kerner odmítá dělat rozhovor a ptá se, je-li Petr Srkal snad z České televize. "Já pracuji v České televizi, ano. A vy budete v České televizi!" odpovídá kupodivu autor videa.

Petr Srkal se dále nepříliš zdvořile dožaduje odpovědí ohledně odpadu a starosta Kerner stejně nekompromisně opakuje, že nebude dělat žádný rozhovor a že mu k tomu nic neřekne. Na zbytek, včetně asistence městských policistů při vyprovázení kameramana z kanceláře a anketu s několika lidmi v ulicích, se můžete podívat přímo na videu prostřednictvím odkazu na této stránce.

Co si o této iniciativě myslíte vy? Chtěl Petr Srkal videem skutečně upozornit na problém, který nastal s odpadem? Nebo to byla jen drzá provokace s cílem zdiskreditovat starostu Loun Jana Kernera? Hlasujte v anketě vpravo!


Anketa byla ukončena v pátek 7. května.

Více o kauze a jak je to skutečně s bioodpadem čtěte zde