Třeste se strachy před Poláky! V hotelu se jim prohánějí bakterie a do jídla sypou silničářskou sůl. Taky nám v jednom kuse posílají zkažená vejce, prošlé zmražené ryby a když pořádají fotbalový šampionát, nemohou postavit ani pořádné dálnice.

Prázdniny začínají, fotbalový svátek pomalu končí. Skutečné zprávy jsou tyhle: česká reprezentace si nemohla dotyčný hotel vynachválit. Nikomu se neudělalo špatně, bakterii nikdo neviděl; asi neměli s sebou mikroskopy. Kluci ze Žatce, zapálení fanoušci, byli v Polsku týden a po návratu chválili, jak jsou tamní lidé milí, ve všem vycházejí vstříc a jaká to byla zajímavá dovolená.

K zaručeným zprávám o kvalitě potravin a silničářských solích: slyšeli jste i informaci o kterémkoli ze 40 milionů Poláků, že by se někdo z nich měl přiotrávit z jejich tak hrozného jídla? Avšak nebylo by špatné, kdyby si horliví čeští novináři chtěli dát někdy práci s průzkumem, co vše se kde sype do jídel u nás.

Zítra se v Kyjevě hraje finále. Ač někdo tvrdil, že před šampionátem bylo v Polsku a na Ukrajině špatně snad úplně všechno, reální účastníci úroveň chválí. Nezaznamenal jsem žádnou stížnost na problémy s organizací. Až dokážeme uspořádat takový turnaj i v naší zemi, pak teprve můžeme posílat rady sousedům.

Schovat se do davu a vykřikovat většinové názory či líbivé nesmysly je pohodlné. Lepší je však vždy použít vlastní hlavu. Což vlastně platí i pro fotbalisty. Góly hlavou bývají krásné.Třeba se nějaký povede i zítra. Ať se tedy vydaří hezké góly vlastní hlavou, ale ne do vlastní brány! A všem vám přeji pěkné léto.