Obě květnová rokování zvolených zástupců ve vedení měst byla dlouhá, v Žatci se schůze protáhla přes půlnoc. Ani v jednom případě se nejednalo o žádné poklidné setkání ovlivněné obavami z nákazy, zastupitelé v obou městech si toho měli dost co vyříkat.

V Lounech se řešilo hlavně výběrové řízení na ředitelku nové plavecké haly a koupaliště, debatovalo se, zda proběhlo správně a čí je vítězná uchazečka kamarádka. Dalším dlouze projednávaným bodem byla výše odměny pro advokátní kancelář, která radnici poradila, jak dát výpověď ředitelce základní školy.

Své brány otevírá pro návštěvníky také zámek ve Stekníku u Žatce. Kromě jiného nabídne výstavu fotografií (Ne)objevené tváře památek Markéty Novak.
Zámky v okrese Louny otevírají brány. Bez roušky se neobejdete

V Žatci se řešila hlavně situace v městských firmách a organizacích, tedy v nemocnici, teplárenské a Chrámu chmele a piva. Debata dokonce vyvrcholila hlasováním o odvolání jednoho z místostarostů, rukou se pro to ale zvedlo málo.

Obě schůze ukázaly, že největší města okresu Louny mají stále problémů víc než dost. Že na jejich řešení pořád panují různé názory, mnohdy hodně odlišné. Je dobře, že se politické dohady zase vrací k normálu. Lepší než řešit, že nejsou roušky pro obyvatele měst nebo kolik je mezi nimi nakažených.