Na přejezdu u Kaštic na Podbořansku na trati Žatec – Plzeň se v pondělí 7. února v krátce po desátého hodině večer střetlo osobní auto Seat Ibiza s nákladním vlakem.

Při střetu byl těžce zraněn 28letý spolujezdec v autě, pro kterého přiletěl vrtulník.

„Dvaatřicetiletý řidič auta jel směrem na Krásný Dvůr. Při příjezdu do Kaštic zaregistroval na železničním přejezdu světelné signalizační zařízení, ale zřejmě v důsledku nepřizpůsobení rychlosti vozidla již na tuto situaci nestačil zareagovat. Do železničního přejezdu vjel v době, kdy jím projížděla nákladní vlaková souprava ve směru od Plzně do Žatce. Přední částí vozidla narazil řidič seatu do jednoho z posledních vagónů této soupravy,“ sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Řidič vozidla byl zraněn lehce.

„Hasiči vyprostili ze zdemolovaného auta těžce zraněného spolujezdce, kterého následně transportoval přivolaný vrtulník do pražské nemocnice,“ sdělil Michal Hrdlička z HZS Žatec. Na místě zasahovaly jednotky HZS Podbořany a HZS podniku ČD Chomutov.

Alkohol byl jak u řidiče osobního vozidla, tak i u vlakvedoucího vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Přesná příčina této nehody, rovněž tak její okolnosti a míra zavinění, budou nyní předmětem dalšího policejního vyšetřování. Hmotná škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun.