Už druhý autobus s cestujícími měl nehodu během posledních dvou dní v okrese Louny. A v obou případech ke kritickým okamžikům došlo shodně kolem deváté hodiny ráno.

Ve středu 6. ledna se dostal do problémů vůz u Očihova na Podbořansku, zůstal uvízlý v příkopě a cestujícím museli pomoci ven přivolaní hasiči, kteří rozbili okno. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Ve čtvrtek však byly následky horší: autobus a dva osobní vozy se srazily na Lounsku nedaleko Sulce na hlavním tahu Louny – Praha u odbočky na Smolnici a tři lidé byli při nehodě zraněni.

Připomeňte si: Autobus na sněhu havaroval. Hasiči museli rozbít okno, aby cestující mohli ven

U události zasahovali policisté i hasiči. „Řidič autobusu, který jel od Prahy na Louny, před křižovatkou na Smolnici nedobrzdil a narazil do osobního auta VW Caddy, které chtělo z hlavní silnice odbočit. Autobus pak dostal smyk a částečně vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucí dodávkou VW Transporter. Pak skončil v příkopu, naštěstí se nepřevrátil," popsal průběh nehody Jiří Král, vedoucí dopravní policie v Lounech.

Nejhůře dopadli dva lidé z dodávky. Byli zraněni a záchranka je převezla do nemocnice ve Slaném. „Podle prvotních zpráv by ale jejich zranění neměla být vážná," sdělil Jiří Král.

Dva zranění v dodávce, jeden v autobusu

V autobuse v daném okamžiku jelo více než deset cestujících a lehce zraněna byla jedna žena. Tu ošetřili záchranáři na místě, převoz do nemocnice nebyl nutný. Dopravní policisté případ dále vyšetřují.

„K události vyjeli hasiči z Loun. Pomohli zabezpečit místo nehody, havarované vozy zajistili proti vzniku požáru a úniku chemických látek," uvedl Michal Hrdlička z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, územního odboru Žatec.

Pro nezraněné cestující později přijel náhradní autobus.

I přes uvedené dvě nehody autobusů s většími počty zúčastněných lidí od počátku tohoto roku dopravní policisté v okrese Louny zaznamenali paradoxně zatím jen malé množství nehod, do čtvrtečního odpoledne jich bylo jen devět. A z toho tři byly střety se zvěří. „Jakmile napadne sníh, řidiči jezdí pomaleji a opatrněji. Z tohoto pohledu bychom potřebovali sníh celý rok, lidé ho dobře vidí a většinou se snaží jezdit velmi klidně a obezřetně," uvedl dopravní policista Jiří Král.

Čtěte také: Auto u Lubence se srazilo s jelenem, žena byla zraněna