Desetiletý chlapec byl zraněn při střetu v žateckém Podměstí. V sobotu 9. července vpodvečer tam jezdil na kole a srazila ho řidička osobního auta.

Na pomoc na místo přiletěl i vrtulník Letecké záchranné služby. Záchranáři malého pacienta na místě ošetřili a pak převezli do nemocnice. Podle posledních informací od policie hoch naštěstí utrpěl jen lehká zranění.

Chlapec vyjížděl do křižovatky z místa, kde platí přednost zprava. Okolnosti nehody a míru zavinění dál vyšetřuje dopravní policie.

19 nehod v okrese

Celkem se minulý týden na území okresu Louny od pondělí do neděle 10. července odehrálo 19 dopravních nehod, k nimž byli přivoláni policisté a ujali se vyšetřování. „Šest lidí bylo při nehodách zraněno. Naštěstí všechna zranění byla kvalifikována jako lehká," upřesnila Jaromíra Střelcová, mluvčí Policie ČR Louny. Hmotná škoda při všech nehodách byla odhadnuta na více než 780 tisíc korun.

O víkendu policisté vyjížděli z uvedeného počtu k šesti nehodám, při nichž byli zraněni dva lidé. „Nejčastějšími příčinami bylo nedání přednosti v jízdě, střety se zvěří, nesprávný způsob jízdy a v jednom případě bylo zjištěno požití alkoholu," upřesnila policistka.

Vrtulník záchranářů zasahoval u dopravní nehody ještě také v neděli v Cítolibech. Řidička Škody Octavia při odbočování vlevo nedala přednost protijedoucímu motorkáři na stroji Suzuki a srazila ho. Muž byl letecky transportován do nemocnice a i on utrpěl naštěstí jen lehké zranění.