Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v minulých dnech z trestného činu usmrcení z nedbalosti 54letého muže ze Zruče nad Sázavou, který v polovině loňského července způsobil u Libkovic nad Lubencem na Podbořansku dopravní nehodu, při níž zemřeli tři lidé. Informovala o tom Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. „Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody na tři roky až deset let," dodala.

K tragické nehodě došlo na silnici Praha - Karlovy Vary na objízdné trase mezi Libkovicemi a Bošovem, tedy v místech, kde se staví nad Lubencem čtyřproudová silnice.

Viník byl těžce zraněn

K události došlo v neděli 13. července loňského roku. Tehdy vjel uvedený řidič osobního automobilu značky Chrysler do protisměru, kde se střetl s vozidlem značky Škoda Octavia. Ve Škodě Octavii zemřeli na místě řidič (ročník 1961) z Roudnice nad Labem a jeho spolujezdkyně (1971) z Buštěhradu ve středních Čechách. V chrysleru byli těžce zraněni řidič a jeho jedenáctiletá dcera z Prahy. Jedenáctiletá dívka po nehodě mezi Bošovem a Libkovicemi svým zraněním podlehla druhý den ráno v plzeňské nemocnici.

Ze stejného trestného činu usmrcení z nedbalosti a k tomu ještě ublížení na zdraví z nedbalosti policisté před pár týdny obvinili také 52letého muže z Karlovarska. Ten měl způsobit na téže silnici nehodu s podobně tragickými následky loni v březnu. Při střetu mikrobusu a nákladního auta zemřeli tři Rusové mířící do karlovarských lázní. „Obviněný jako řidič vozidla značky Mercedes Benz Viano převážel dopoledne 25. března z Prahy do Karlových Varů čtyři cizince, přičemž na rovném a přehledném úseku s klesáním vyjel do protisměrného jízdního pruhu, kde se střetl s nákladní soupravou," popsala nehodu Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Čtěte také: Policisté obvinili řidiče, který způsobil smrt tří spolujezdců

Při nehodě zemřeli rovněž tři lidé. Spolujezdec (58. ročník) a dvě ženy (56. a 59. ročník) v dodávce utrpěli smrtelná zranění. Další spolujezdec (55. ročník) utrpěl lehčí újmu na zdraví. „Řidič mercedesu byl s těžkým zraněním transportován vrtulníkem do ústecké Masarykovy nemocnice. Řidič kamionu vyvázl z nehody bez zranění," sdělila mluvčí.

Stejně tragická nehoda se třemi mrtvými lidmi se stala na konci srpna na silnici u Peruce na Lounsku. Osobní auto tam narazilo do stromu. Jeho řidič, který ve vysoké rychlosti nezvládl řízení, zahynul na místě.