Tragická dopravní nehoda se stala v pondělí 7. března před sedmou hodinou ráno na rychlostní silnici R7 u Postoloprt na Lounsku.

Řidič peugeotu se tam střetl s nákladní vozem. „Osmadvacetiletý motorista z osobního auta srážku nepřežil,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Nehoda se stala u odbočky na Seménkovice. Řidič peugeotu údajně vyjel náhle do protisměru, kde se bočně střetl s kamionem. Proč motorista vybočil ze svého jízdního pruhu, je předmětem vyšetřování. Spekuluje se o mikrospánku. „Příčinu nehody policisté zjišťují,“ uvedla pouze Střelcová.

Po srážce těžce zraněný mladík ještě žil. „Hasiči ho vyprostili, recuscitovali a předali zdravotnické záchranné službě. Muž ale v sanitce svým zraněním podlehl,“ informoval mluvčí severočeských hasičů Lukáš Marvan.

Rychlostí komunikace z Chomutova na Prahu byla kvůli tragickému střetu v obou směrech uzavřena. Osobní auta místo nehody objížděla přes Rvenice. Kamiony se musely vracet do Postoloprt nebo počkat. Po desáté hodině policie dopravu částečně obnovila, zprovoznila jeden jízdní pruh a auta pouštěla kyvadlově. Provoz se kompletně podařilo obnovit před polednem.

Smrtelná nehoda i den předtím

Silnice R7 na Lounsku si během dvou dnů vybrala dva lidské životy. Tragická havárie se na ní stala i v neděli ráno nedaleko obce Sulec. Jednapadesátiletý řidič ve felicii tady vyjel z neznámých důvodů mimo komunikaci, narazil do dopravní značky a následně se škodovka převrátila na střechu do příkopu. „Řidič zůstal ve vozidle zaklíněn. Přivolaný lékař mohl již jen konstatovat smrt,“ doplnila Střelcová.