K další velké tragédii, při které v autě zemřeli tři lidé, došlo v neděli 31. srpna po třetí hodině odpoledne na silnici u Peruce. Řidič ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do stromu. Na místě zemřel, další dva mladí lidé o chvíli později.

V okrese Louny je to v poslední době už třetí nehoda s tak fatálními následky. Tři lidé zemřeli v červenci po nehodě u Libkovic (čtěte zde), stejně tak jako v březnu u Ležek (čtěte zde).

Rychlost, mokrá vozovka, strom…

Okolnosti nedělní nehody poblíž Peruce zjišťují nyní policejní vyšetřovatelé. Došlo k ní na silnici třetí třídy. „Řidič osobního auta značky Škoda Superb nepřizpůsobil při jízdě ve směru z Hřivčic na Peruc rychlost jízdy stavu a povaze mokré vozovky a vyjel vlevo mimo komunikaci do příkopu, kde narazil do stromu," sdělila včera Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Ve vozidle, kde cestovalo celkem pět mladých osob, zemřel na místě řidič (ročník 1993) z Donína. „Spolujezdec (ročník 1997) zemřel při převozu do nemocnice a stejně stará dívka, kterou přepravoval do nemocnice vrtulník, podlehla těžkým zraněním následně v nemocnici. Další dva spolujezdci (96. a 97. ročník) byli s těžkými zraněními přepraveni do nemocnic," dodala lounská policejní mluvčí.

Mrtvý spolujezdec bydlel v Praze, dívka ve Slavětíně na Lounsku. Z Lounska, konkrétně z Toužetína, jsou i oba mladí lidé, kteří byli při nehodě zraněni.

Dvojnásobek obětí dopravních nehod

Od ledna do 31. srpna zemřelo na silnicích okresu Louny už 14 lidí, loni to za stejné období bylo sedm. Vyšší jsou také počty zraněných.

Letos se už v okrese Louny staly tři nehody, při kterých zemřeli tři lidé. V březnu se na silnici I/6 Praha – Karlovy Vary u Ležek poblíž Lubence čelně střetla dodávka Mercedes Viano s nákladním autem. Tři lidé z Ruska mířící do lázní v Karlových Varech zemřeli. Další dvě osoby, včetně řidiče, utrpěly těžká zranění a byly přepraveny do nemocnice.

V červenci se mezi Libkovicemi a Bošovem, v místě kde je objížďka kvůli stavbě čtyřproudové silnice nad Lubencem, opět čelně střetla dvě osobní auta. Ve Škodě Octavii zemřeli na místě řidič (ročník 1961) z Roudnice nad Labem a jeho spolujezdkyně (1971) z Buštěhradu ve středních Čechách. V chrysleru byli těžce zraněni řidič (1960) ze Zruče nad Sázavou a jeho dcera (2003) z Prahy. Ta bohužel svým zraněním o den později podlehla v plzeňské nemocnici. Její bratr (2000) byl v nemocnici s lehkým zraněním.

Proč k oběma nehodám došlo, šetří policisté. „Čekají hlavně na znalecké posudky a zatím nepadlo žádné obvinění," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.