Zcela zbytečně vyhasl v úterý 12. května život 62letého řidiče, který boural mezi obcemi Žatec a Holedeč. Motorista se dostatečně nevěnoval řízení, což mělo za následek tragickou kolizi.

„Dvaašedesátiletý řidič jel od Žatce. Při projíždění levotočivé zatáčky ve vysoké rychlosti sjel do pravého silničního příkopu. Projel stromořadím, přičemž se několikrát převrátil přes střechu,“ popsala úterní nehodu mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Při kolizi motorista utrpěl těžká zranění, kterým již na místě podlehl. Příčiny nehody policie nadále vyšetřuje. Nařídila též soudní pitvu zesnulého.

Dvaašedesátiletý řidič je letos na Lounsku již pátou obětí dopravních nehod. Na silnici regionu od ledna do dubna zemřela kvůli riskantní jízdě například mladá matka čtyřleté dcery či 30letý muž, který doplatil na špatné počasí a nepoužití bezpečnostních pásů. Celkem se od ledna do konce dubna stalo na Lounsku 247 dopravních nehod. Při kolizích bylo 12 lidí těžce a 74 osob lehce zraněno. Hmotné škody se vyšplhaly na 17,5 milionu korun.