„Osobní vozidlo jedoucí ve směru od Prahy ze zatím nezjištěné příčiny přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím nákladním vozidlem. V důsledku nehody zemřel muž středního věku,“ přiblížila čtvrteční nehodu policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Další lidský život tam vyhasl letos 7. srpna při noční havárii osobního auta, jež skončilo mimo silnici.

Na konci dálnice u Sulce se stává mnoho nehod z několika důvodů. Byť tam jsou značky přikazující snížit rychlost, řada řidičů nohu z plynu sundá jen symbolicky a jede tam rychleji než je povoleno. Tím pádem mohou mít problém se správně zařadit do svého pruhu, za mokra hrozí při vysoké rychlosti smyk. Na konci dálnice je křižovatka s odbočením do Sulce, řada nehod se stala kvůli nedání v přednosti jízdě.

Dálnice D7 se dokončuje po nesouvislých částech, mezi hotovými úseky zůstává běžná dvouproudová silnice. To je podle odborníků nebezpečné. „Někteří řidiči se neumí přizpůsobit tomu střídání. Kousek je dálnice, kousek dva pruhy, někdy si to řidiči neuvědomí, že naproti už může jet auto. Také po rozjetí na dálnici v užších místech nezpomalují,“ popsal dopravní expert Jan Pechout.

Tragická nehoda na odbočce ze silnice I/7 na Toužetín a Sulec
Další těžká nehoda u Sulce: Jeden člověk přišel o život, čtyři další zraněni

Kritické místo u Sulce zůstane v dnešní podobě ještě dva roky. Problém se vyřeší, až se dostaví navazující úsek dálnice D7 u Chlumčan. To má být právě v roce 2024. Sjezd a křižovatka zmizí, v místě bude souvislý kus dálnice. Nynější hlavní silnice I/7 se promění v doprovodnou komunikaci druhé třídy.

V okrese Louny zůstane v roce 2024 nedostavěná D7 jen u Postoloprt. Tamní úsek se má začít stavět v roce 2025, řidičům v takovém případě začne sloužit sloužit v roce 2028.

Po čtvrteční nehodě u Sulce se počet mrtvých na silnicích okresu Louny zvýšil v letošním roce na šest. K první tragédii došlo koncem února na křižovatce silnice II/225 Žatec – Kadaň u Břežan. Další nehoda s následkem smrti se odehrála sice až v červnu, nicméně v rychlém sledu jich přišlo několik. V Žatci zemřel pod koly nákladního auta koloběžkář, další den nad Podbořany motorkář. Počátkem srpna došlo ke zmíněné tragédii u Sulce, v polovině minulého měsíce zemřel u Libčevsi další motorkář.