K pěti nehodám vyjížděli během pondělí 1. února policisté v okrese Louny. Několik lidí se při nich zranilo a skončilo v nemocnicích, naštěstí nikdo vážně. Většinou řidiči podcenili mokré silnice a dostávali smyky.

Před polednem na silnici II/225 u žateckých kasáren došlo ke střetu osobního auta a chodce. „Řidič vozu zn. Citroen (77. ročník) nepřizpůsobil v Pražské ulici rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem a uvedl vůz do smyku. Vyjel vlevo mimo vozovku na chodník, kde se střetl s chodcem a dále narazil do rozvodné skříně," popsala nehodu Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Mladý chodec utrpěl při nehodě naštěstí jen lehčí újmu na zdraví a po vyšetření v nemocnici byl propuštěn. Řidič rovněž vyvázl s lehkým zraněním. Dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní.

Zranění u Libčevsi

Před polednem se staly dvě nehody u Libčevsi na Lounsku na silnici I/15 Most – Lovosice. Při té první dostal v zatáčce smyk řidič osobního auta Opel Astra a skončil v příkopě. Při druhé, na křižovatce v Libčevsi, řidička Škody Superb nedobrzdila a zezadu narazila do auta Škoda Partner poštovních doručovatelek. Obě řidičky i spolujezdkyni z poštovního auta převezly sanitky s lehkými zraněními do nemocnic ve Slaném a Mostě.

Při této nehodě zasahovali také lounští hasiči. „Hasiči provedli protipožární opatření, řídili kyvadlově dopravu a uklidili vyteklé provozní látky z havarovaných vozidel," sdělil Lukáš Marvan, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Drama u Staňkovic 

Krátce před druhou hodinou odpoledne vyjížděli dopravní policisté v pondělí ještě k nehodě, která se udála u Staňkovic. „Ve směru na Žatec, v levotočivé zatáčce, nepřizpůsobil řidič vozidla zn. Renault Laguna rychlost, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím automobilem Ford Focus a následně s vozidlem Dacia Logan, jehož řidič jel za fordem," popsala J. Střelcová. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Dechová zkouška byla u všech řidičů negativní.

Všechny zmíněné nehody nadále šetří dopravní policie.