Řidič cisterny na místě zahynul a dvaadvacetiletý šofér dodávky byl s vážnými zraněními transportován letecky do motolské nemocnice. Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová, zranění řidiče cisterny byla neslučitelná se životem a řidič dodávky utrpěl vážná mnohočetná zranění.

Silnice byla uzavřena celé dopoledne. 

Co nehodě předcházelo vyšetřují policisté. Podle záběrů po nehodě jela cisterna ve směru od Loun do Prahy a následně se v protisměru střetla s dodávkou. Cisterna skončila po nárazu převrácená na bok v levém příkopu. Dodávka ve směru na Louny o dalších padesát metrů dál uprostřed vozovky. Z auta zbyl jen šrot.

Jednání lounských zastupitelů.
Město Louny už nebude vysílat přenos ze zastupitelstva, kvůli GDPR

Mezi prvními zasahovali na místě tragédie slánští hasiči a na pomoc jim přijeli dobrovolní hasiči ze Zlonic, informaci potvrdil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Řidiče cisterny, který v kabině zemřel, bylo zapotřebí vyprostit pomocí dvou hydraulických sad nářadí. Slánští hasiči mohli začít s vyprošťováním nejdříve kolem sedmé hodiny. Následně byl na místo přivolán koroner k ohledání těla.

„Cisternu plnou asfaltu je potřeba nejprve přečerpat a potom teprve bude možné vozidlo postavit na kola a odvézt. Na vozovku vytekla z nádrže nákladního vozu jen nafta. Předpokládáme, že silnice bude uzavřena celé dopoledne,“ doplnil mluvčí Holomčík.

Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman navštíví Podbořany a „své“ Lišany

Úsek mezi křižovatkami na 22 a 25 kilometru bude po dobu odstraňování následků nehody obousměrně uzavřen. Řidiči musí proto volit objízdné trasy. Ve Slaném nastal kvůli tomu dopravní kolaps.