Střetu nebylo možné zabránit. Muž stojící ve vozovce byl náklaďákem odmrštěn do levého příkopu a vozidlo se zřítilo do škarpy ve směru jízdy. Chodec utrpěl velmi vážná poranění. Řidič náklaďáku nervový šok. Protijedoucí řidiči stačili po srážce s chodcem zaznamenat už jen to, jak se náklaďák poroučí do škarpy.

"Jeli jsme ve směru od Loun domů do Slaného jako první proti nákladnímu autu. Najednou vidím proti sobě vozidlo, které jakoby odbočuje doprava a celé se při tom naklápí ke straně. Ve vteřině mě napadlo, že je to divné, když v místě žádná odbočka není, jen pole. Když jsme po několika metrech k autu dojeli, bylo jasné, že kamion havaroval," řekla žena ze Slaného, která viděla nehodu mezi prvními a zavolala policii.

Šofér náklaďáku prožil šok

I další kolemjedoucí řidiči postupně zastavovali a zjišťovali, co se vlastně stalo. Otřesený šofér převráceného náklaďáku naštěstí vylezl z kabiny nezraněný a stále opakoval: "Jel jsem a před autem mi najednou stál chlap s rozpaženýma rukama. Nemohl jsem nic dělat. Chtěl jsem se mu vyhnout, ale nedalo se tomu zabránit, stál přímo v cestě. Zřejmě se chtěl nechat přejet. Vrazil jsem do něj a zřítil se i s autem do příkopu," popsal děsivou událost šofér z Prahy.

V šoku byl nejen on, ale i ostatní řidiči, kteří volali záchranku, policii a hlavně v půlnoční tmě hledali dotyčného neznámého muže, jenž nikde na silnici neležel. Po chvilce se ho podařilo objevit zkrvaveného v zarostlém příkopu u silnice ve směru na Slaný.

Šlo o opakovaný pokus?

To už na místo dorazili i záchranáři. Muže středního věku s mnohačetnými poraněními přenesli do sanity. Podle všeho byla jeho zranění velmi vážná.

Jak se Deníku podařilo zjistit, muž - chodec stejného popisu se pohyboval na silnici už pár hodin před událostí, kdy vbíháním do vozovky ohrožoval taktéž vozidla. Policisté se ho podle svědků pokoušeli chytit, ale údajně jim zmizel v polích.

Podle ženy, která po silnici projížděla už týden před nehodou, seděl muž stejného popisu s plavými vlnitými vlasy zanedbaného vzhledu s láhví alkoholu v ruce na mostě nad silnicí a hrozil skokem. "Jela jsem ve směru na Louny a koukala, co se děje. Je to asi tak týden nebo déle. Na místě byli policisté a záchranka. Asi se ho snažili přemluvit, aby neskočil. Jen mi nejde do hlavy, že ho rovnou nezavřeli na psychiatrii, že to tak muselo dopadnout," řekla Deníku v sobotu večer mladá řidička. Svůj zoufalý čin nakonec zřejmě duševně nemocný sebevrah v pátek třináctého hodinu před půlnocí ale přece jen provedl.

Policistky podrobily na místě nehody šoféra nákladního vozidla dechové zkoušce. Ta byla s negativním výsledkem. Převrácený kamion byl v následujících hodinách vyzvednut těžkou technikou a náklad přeložen do jiného auta.