V Semilech se v minulých dnech uskutečnil 3. nominační závod FISAF ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Svou nominaci tam jeli potvrdit také závodnice a jeden závodník z Juniorského fitness klubu Louny. Podařilo se, světový i evropský šampionát uvidí lounské závodníky.

Celkem si lounské aerobičky pod vedením trenérky Jitky Hofmannové přivezly domů pět zlatých, jednu stříbrnou a dvě cenná finálová místa.

Zlato braly seniorky v triu Kristýna Zahradníčková, Klára Benešová a Natálie Přibylová a v singlu favoritka závodu Kristýna Zahradníčková. Stejně zlatě úspěšné bylo juniorské trio Adéla Citová, Eliška Martinovská a Lucie Veličková a v singlu pak Adéla Citová.

Svou nominaci na mistrovství Evropy a světa si pojistil také juniorský pár Karolína Jánská a Jan Bartušek.

Ze stříbrné medaile se radovalo 14 závodnic v kategorii ATS 10,5 13 let, které ještě letos na světové soutěže nemohou jet, ale pokusí se v Mostě o postup na mistrovství České republiky. Dobré výkony předvedly ve svých sestavách také Naděžda Salačová (kategorie single kadet) a Karolína Jánská (single junior), které obě postoupily ve velké konkurenci do finále. Mistrovství Evropy se koná již 12. 16. května v holandském Dodrechtu.

Anna Bielecká