Seriál krajských přeborů jednotlivců skončil v sobotu 24. května v Bílině, kde o medaile bojovali dospělí, posíleni o několik atletů z řad juniorů, dorostu i žactva.

Z lounského oddílu ASK ELNA Počerady se těchto přeborů zúčastnili tři atleti. Jaroslav Luč s Martou Valtovou si tam otestovali formu před blížícím se prvním kolem ligy družstev, kterého se oba zúčastní jako hostující posily ligových oddílů a která odstartuje již následující víkend.

Luč si v Bílině vyzkoušel doplňkově 400 m, kde skončil desátý, a letos si prvně vychutnal také „půlku“, kterou zaběhl pod dvě minuty. Čas 1:59,57 stačil na čtvrtou pozici.

Valtová na startu čtyřikrát

Marta Valtová si po úspěšných přeborech dorostu tentokrát vyzkoušela čtyři discipliny, se ziskem jedné stříbrné medaile v dálce a bronzové v hodu oštěpem. Vybojovala ještě čtvrté místo na 100 metrů překážek, na dvoustovce byla šestá. Svoji přípravu však zaměřuje na vrchol sezony, a to na mistrovství republiky ve víceboji, které se uskuteční v polovině července.

Sabina Fiedlerová má naopak první část sezony naplno rozjetou a v každém závodě překvapuje skvělými výkony. Po dubnovém soustředění v Tunisu se dostala do skvělé formy a na trati 150 metrů a 300 metrů patří v současné době do absolutní žákovské špičky v České republice. Jenom škoda, že ty nejrychlejší časy ji v Děčíně znehodnotila porucha časomíry a podruhé nepovolená podpora větru. Do Bíliny si přijela vyzkoušet pouze dvoustovku a ta se jí podařila skvěle. Časem 26,43 vt. si o půl vteřiny vylepšila osobní rekord a mezi ženami obsadila druhé místo.

Fiedlerová vyhrála dvakrát

O den dříve se v Děčíně konalo II. kolo přeborů žactva, kde se vedle dvakrát vítězné Fiedlerové, v běhu na 60 m – 8,29 vt. a letošním druhým nejrychlejším časem v ČR na 150 m 19,42 vt., prosadila i Michaela Nevrlová, a to třetím místem v hodu diskem 22,10 m a druhým ve vrhu koulí 9,34 m. Petra Fleková se vytáhla druhým místem ve výšce výkonem 140 cm, Tereza Kočinová v disku 15,86 m a Simona Marková v kouli 7,22 m.

Z chlapců na sebe upozornil Ivan Formánek, především druhým místem na 300 m a výkonem 40,04 vt., na 60 m doběhl desátý za 8,19 vt. Skvěle ho doplňoval i čtrnáctiletý Tomáš Jonáš ve sprintech na 300 m za 40,95 a 150 m 19,26 vteřiny.

Ladislav Lála